Плажовете по брега на Адриатическо море, които обикновено са пълни

...
Плажовете по брега на Адриатическо море, които обикновено са пълни
Коментари Харесай

Черна гора ще разчита на руските туристи да спасят сезона

Плажовете по брега на Адриатическо море, които нормално са цялостни с летовници, остават празни даже в разгара на сезона. Клиентите в заведенията и хотелите в черногорския курорт Будва към момента са малко, спрямо предходни години, написа „ Ройтерс “ в собствен материал.

„ Когато направя съпоставяне със същия ден предходната година, оборотът е към 12% от миналогодишния “ споделя ресторантьорът Крсто Никланович. Браншът чака спад на приходите от летния сезон с към 90%, в съпоставяне със сумата от 280 милиона евро през 2019г. Доходите от туризма сформират 20% от стопанската система на Черна гора.
Снимка: Reuters
В опит да спасят сезона, управляващите ще отворят границите си за съветски туристи. Според шефа на Националната туристическа организация Желка Кукавичич, отварянето на границите за Русия и Азербайджан може да има единствено положителен резултат върху обстановката в курортите. Въпреки това преди потокът от туристи да пристигна, двете страни ще би трябвало да одобряват реципрочно строги ограничения.

„ Около 25-30 самолета ще идват от Русия всекидневно. С единият туроператор имаме съглашение за 15 чартърни полета дневно “ споделя шефът на Туристическата асоциация в Черна гора и притежател на верига хотели Зарко Радулович „ Ако се окаже, че има по 300 случая дневно, да не дава Господ, всичко ще отиде на кино. “ добавя той.
Снимка: Reuters
Бившата югорепублика одобри строги ограничения против ковид още при започване на март. При 622 хиляди души население, броят случаи на денонощие продължава да е относително невисок – сред 30 и 70.
Без нито един случай на COVID-19 в Черна Гора от 20 дни Премиерът на страната разгласи, че страната е свободна от ковид
Черна гора посреща към 2,6 милиона туристи годишно, една трета от тях – руснаци. Властите се надяват скоро да могат да отворят границите си и за други страни от Европа, от които нормално има огромен туристически поток и по този метод да компенсират загубите от последните месеци.

Отношенията сред Подгорица и Кремъл внезапно се утежниха след влизането на Черна гора в НАТО през 2016 година Въпреки това, все още една трета от всички задгранични предприятия и парцели в страната имат съветски притежатели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР