Плаж „Корал“ ще бъде обявен за защитена територия със статут

...
Плаж „Корал“ ще бъде обявен за защитена територия със статут
Коментари Харесай

Мирослава Петрова: Плаж "Корал" ще бъде обявен за защитена територия

Плаж „ Корал “ ще бъде разгласен за предпазена територия със статут на предпазена околност. Действията на министерството на околната среда и водите са разследване от една дълга кореспонденция, която с помощта на гражданското общество, подкрепено от напъните на съдружие „ Да запазим Корал “ се води повече от 10 години, съобщи в предаването „ Тази заран “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Мирослава Петрова. Всички обекти, които са на територията на плаж Корал, а това значи всичко зад плажа, към този момент са в предпазена територия, изясни тя.



Статутът на тази предпазена територия ще бъде последван от заповед, която включва режимите, които да защитят обектите на нея. Обект значи местообитанието и дюната, да вземем за пример там е местообитанието на заплашен тип по алената книга – змията черноврата стрелушка, посочи още Петрова.

По думите й общият организационен проект за тази територия би трябвало да бъде направен в отбрана на публичния интерес, което значи интерес на локалните поданици и на страната. Тя добави, че плажът ще остане наличен за туристите, само че ще се постановат санкции, в случай че не се пази природата.

За плаж „ Алепу “ депутатът изясни, че към този момент се е стигнало до задание, което е предоставено. То би трябвало да укаже коя част от градежа ще продължи да пази ската и по какъв начин ще бъде екологосъобразно възобновен теренът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР