Плачещото със сълзи под формата на кристали арменско момиче Сатеник

...
Плачещото със сълзи под формата на кристали арменско момиче Сатеник
Коментари Харесай

Арменско момичe плаче кристали, озадачава лекарите

Плачещото със сълзи под формата на кристали арменско момиче Сатеник Казарян озадачава здравната общественост, оповестява телевизионният канал " Мир 24 " и Българска телеграфна агенция.

По предварителни данни допустимо е девойката да страда от цистиноза - вродено нарушаване на метаболизма на аминокиселините.

Всяка заран очите на Сатеник секретират дребни кристалчета. За един ден може да се появят на лицето й до тридесетина от тях. Момичето се оплаква, че животът й се е трансформирал в пъкъл. Тя потърсила помощ от офталмолог и невропатолог, само че откакто й предписали капки и антибиотици, на процедура положението й се влошило. Поради тази причина Казарян спряла приема на медикаменти.

Заместник-министърът на опазването на здравето на Армения Оганес Арутюнян съобщи, че в близко време ще бъде извършена лекарска консултация, с цел да могат медиците да открият повода за образуването на кристали в очите на момичето и да й назначат лекуване.

Случаят на Сатеник Казарян не е първият в света. По-рано сходно заболяване беше намерено у поданици на Бразилия и Ливан. По предварителни данни може да става дума за цистиноза - вродено нарушен метаболизъм на аминокиселините, при който в човешкия организъм се образуват кристали на цистина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР