Пияните шофьори в Тексас вече ще трябва да плащат издръжка, ако убият родител, настойник

...
Нов закон в Тексас изисква осъдените пияни шофьори да плащат
Коментари Харесай

Нов закон в Тексас изисква осъдените пияни шофьори да плащат издръжка за деца, ако убият родител или настойник на дете, според House Bill 393.

Законът, който влезе в сила в петък, гласи, че осъдените за непредумишлено убийство в нетрезво състояние трябва да платят обезщетение. От нарушителя ще се очаква да направи тези плащания, докато детето навърши 18 години или докато детето завърши гимназия, „което от двете настъпи по-късно“, се казва в законодателството.

Убийството в нетрезво състояние се определя от държавния закон като лице, което управлява „моторно превозно средство на обществено място, управлява самолет, плавателен съд или увеселителен атракцион, или сглобява мобилен увеселителен атракцион; и е в нетрезво състояние и поради това опиянение причинява смъртта на друг случайно или погрешка.

Ако някой не е в състояние да плати реституцията, защото е лишен от свобода, от него се очаква да направи плащания не по-късно от първата годишнина от датата на освобождаването си, гласи законът.

Републиканският губернатор Грег Абът подписа законопроекта през юни, според уебсайта за проследяване на сметки в Тексас.

През юли Абът каза, че е горд да подкрепи законодателството.

„Бях горд да подпиша HB 393 в закон тази година, за да се изисква от нарушителите да плащат издръжка за децата на своите жертви.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР