Пиян шофьор предизвика катастрофа и направи 4 нарушения на пътя.

...
Пиян шофьор предизвика катастрофа и направи 4 нарушения на пътя.
Коментари Харесай

Съдът пожали пиян, направил катастрофа


Пиян водач провокира злополука и направи 4 нарушавания на пътя. От полицията го глобиха, но след обжалване в съда наложеното му наказване е анулирано.

На 28 март, наоколо до град Перущица, до момента в който мъжът управлявал персоналния си автомобил „ Воксхол Вектра “ с превишена скорост и очевидно подпийнал, изгубил надзор и се преобърнал в насрещното платно за придвижване. В колата до него пътувала жена.

По това време чиновници от „ Пътна полиция “ правили инспекция и забелязали преобърнатата кола. Пострадалият водач, който мощно лъхал на алкохол, изрично отказал на служителите на реда да му бъде изработен тест с дрегер. Затова униформените му издали ваучър за здравно проучване. По време на инспекцията се оказало, че пияният мъж не носи шофьорска брошура, надзорен лист към нея и удостоверение за регистрация на МПС.

За направените четири нарушавания от районното ръководство на виновника са наложени административни санкции с санкция в размер на 2000 лв. за това, че отхвърля теста за алкохол и отнемане от право да ръководи МПС за 24 месеца.

Въпреки това водачът подава тъжба до Пловдивския областен съд. Магистратите взели под внимание, че той непринудено е отишъл и е дал кръвна проба. Затова отменили наказателното разпореждане на началника на районно управление (на МВР) Стамболийски за санкция от 2000 лв. и отнемане от правото да ръководи автомобил за две години. Мъжът ще заплати единствено разноските за здравното проучване и минимална такса, че е карал без брошура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР