Пия, за да направя другите хора по-интересни“, каза веднъж писателят

...
Пия, за да направя другите хора по-интересни“, каза веднъж писателят
Коментари Харесай

Топ съвети за модерен бар във вашия дом (снимки)

„ Пия, с цел да направя другите хора по-интересни “, сподели един път писателят Ърнест Хемингуей. И за какво пием – за въодушевление, здраве или облекчение на напрежението? Винаги има идеална напитка за всеки мотив, както мощна, по този начин и здравословна безалкохолна. Светът на коктейлите има свои лични закони и трендове, по тази причина е значимо да слушаме специалистите. Мурад Атабаев е един от най-популярните бармани в света, който е изработил и указател на най-новите трендове в света на коктейлите за всеки мотив.  Ето и неговите препоръки:

Здравословен метод на живот – шлагер на сезона

Ние сме това, което пием и ядем. С настъпването на пандемията ресторантьорството мощно промени метода към храната и напитките. Търсенето на здравословни питиета за подсилване на организма се усили. Има нараснал интерес към детоксикиращите коктейли, основани на плодове и зеленчуци, и това е изключително настоящо и през лятото.

Ферментиралите питиета станаха изключително известни. Това е метод да получите изцяло нови вкусови комбинации и изгоди за тялото. Например, ягодоплодна комбуча.

 Топ препоръки за съвременен бар във вашия дом (снимки)

Ябълков детокс коктейл

Продукти: 2 зелени ябълки, лайм, 5-6 листа мента, лед

Начин на подготвяне: Прекарайте ментата и ябълките през сокоизстисквачка, изсипете получения сок в чаша с лед. Изцедете половин лайм (или целия, в случай че обичате да е по-кисело). Завършете, като украсите  с клонки мента или прарчета лайм.

По-малко алкохол, повече усет

Силният интерес към безалкохолните и слабоалкохолните питиета е отчетлива наклонност в нашата промишленост. Много хора желаят да се насладят на визитата в заведението, само че някой би трябвало да седне по-късно зад кормилото. Някои пък въобще нямат право да пият алкохол, имат здравословен проблем просто не харесват алкохола под каквато и да е форма. Мисля, че скоро всички питейни заведения ще имат голямо меню от безалкохолни коктейли, които са вариация на алкохолните типичен и фирмени такива.

 Топ препоръки за съвременен бар във вашия дом (снимки)

Смути зелена прохлада

Продукти: 1/2 зелена ябълка, 1/2 или цялостен лайм, 4-5 листа мента, ревен,  захарен сироп на усет (в идеалния случай артишокът е потребен за вашето здраве), лед

Начин на подготвяне: Почистваме ябълката и лайма от семена, премаваме всички твърди елементи, прибавяме лед и смесваме всички съставки в блендер. Изсипете в чаша, украсете с комат ябълка или мента.

Красотата е най-важна

Първо ядем с очите си, а атмосферата с хубостта на сервирането играе значима роля. Това ви разрешава да отворите нова палитра от усети, комбинации и вероятно да предизвикате разнообразни асоциации. Например имам вкусни питиета без алкохол и с забавни съставки разсънвам приятни мемоари от младостта ми, когато пихме детско шампанско.

Мнозина започнаха да опитват, получавайки безусловно невероятни комбинации, да вземем за пример въз основа на гъби шийтаке. Лично аз не съм огромен почитател на спиртните питиета, тъй като нормално се тормозя за гостите – удрят ме мощно в главата и стресират тялото. По-добре да пиете постепенно и нежно, като се наслаждавате и отпивате. Това е по-правилно за тялото и за удоволствието като цяло. Ето за какво коктейлите са съпроводени от сламка – тя съдържа освен естетическа функционалност, само че и способността да удължава удоволствието, оценявайки всички нотки на напитката.

 Топ препоръки за съвременен бар във вашия дом (снимки)

Малинов джин с тоник

Продукти: 50 мл малинов джин, 100 мл оранжев тоник или елементарен, лед, плодове на усет

Начин на подготвяне: Изсипете лед в чаша, смесете джина и тоника. Добавете сезонни плодове на усет и се насладете на освежаваща напитка.

Разширете кръгозора

В ресторантьорския бизнес разширението на менюто беше разумният резултат от пандемията. Сега е значимо да можете да закусите и в бара, а измежду предлаганите питиета е значимо да се вземат поради най-разнообразните желания на клиента. Комбинацията от питиета и храна е налична и в домашни условия, с цел да достигнете безспорен баланс.

 Топ препоръки за съвременен бар във вашия дом (снимки)

Тропическо смути

Продукти: 1/4 манго, 100 г обелен ананас без вътрешност, семена от чиа, кокосово мляко, сироп от земна ябълка на усет, лед

Начин на подготвяне: Предния ден семената от чиа се накисват в кокосово мляко. В блендер комбинирайте ананаса и мангото. Получената примес изсипете в чаша. Добавете в напитката семената от чиа, които са набъбнали и наситени с кокосово мляко. Можете да излеете сиропа на усет. С лед напитката ще бъде приятна и освежаваща. Гарнирайте с парче ананас или манго за ефикасна презентация.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР