PixabayОсновната цел е да се защитят дивите животни, както и

...
PixabayОсновната цел е да се защитят дивите животни, както и
Коментари Харесай

В Австралия котките ще излизат от вкъщи само на каишка


Pixabay

Основната цел е да се защитят дивите животни, както и самите котки, които постоянно стават жертви на пътни произшествия.

Град Фриймантъл в Западна Австралия е на път да забрани на котките да се разхождат на открито, без да са на мотив, оповестява Sky News, представени от profit.bg.

Новата мярка, препоръчана от градския съвет, планува домашните хищници да нямат свободен достъп до публичните места, в това число пътища, паркове, алеи и зелени площи.

" През 70-те години на предишния век бездомните кучета постоянно се срещата по улиците, само че към този момент ги няма. Надявам се в бъдеще към този момент да няма и безстопанствени котки ", споделя общинският консултант Адин Ланг, който е един от вносителите на предлагането.

" И сега в града и към него има предпазени зони, само че все пак котките не престават да навлизат в тях. Дивите животни, които живеят там, имат потребност от отбрана ", счита той.

Според създателите на законопроекта има две съществени аргументи, заради които за котките е по-добре да си стоят у дома. Първата е обвързвана с това, че те заплашват естествените локални типове. Всяка домашна котка в Австралия лишава годишно живота на средно 390 бозайници, 225 влечуги и 130 птици. 

Втората значима причина е, че самите котки постоянно стават жертва на произшествия. Точно по тази причина и пътищата ще бъдат включени в новия законопроект, тъй че да не се позволява домашни котки да се разхождат сами по тях.

Четириногите любимци ще могат да напущат жилищата на стопаните си, единствено в случай че са на мотив или на каишка.

Предстои мярката да бъде препоръчана за публично разискване и, в случай че бъде утвърдена, евентуално ще влезе в действие още през 2022 година.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР