[Pixabay.com] Хората слушат мениджъра. Той е лидерът в една организация

...
[Pixabay.com] Хората слушат мениджъра. Той е лидерът в една организация
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[Pixabay.com] Хората слушат мениджъра. Той е водачът в една организация и тъкмо това го отличава от другите в екипа. Ето за какво водачите би трябвало да извърнат особено внимание на това, което споделят. Макар да не е елементарно да се заобикалят, има изречения, които мениджърите е по-добре да икономисват, в случай че желаят хората да ги следват.

И по този начин, кои са тези изречения?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Аз съм постоянно прав " - потреблението на тази фраза е еквивалент на думата " нарцисист ", изписана на челото ви. Всеки, който се изкуши да употребява тази фраза, е заплашен от следното: хората да го възприемат като нахален и едностранчив, с безпричинно високо самочувствие.

" Не желая да слушам никакви извинения! " - от време на време извинения не са нужни в действителност. В същото време служителят има право да изясни на ръководителя аргументите за своите дейности. Ако мениджърът се обръща към чиновник по сходен метод, това значи: вътре в себе си е наясно, че огромна част от виновността за протичащото се е и негова. Въпреки това той не е подготвен да бъде почтен пред себе си и своите подчинени.

" Това няма по какъв начин да стане " - сходно изказване непосредствено удря по престижа на водача. То в началото е негативно и способства чуващият го незабавно да стартира да се оправдава или да търси опровергаване. Освен това несъразмерната приложимост на този израз от страна на ръководителя може да сътвори етикет на някои чиновници като недалновидни и неспособни, даже в случай че това не е по този начин.

" Ти простак ли си!? " - служителят в действителност може да е работил безразсъдно и това би трябвало да му се каже. В същото време тъкмо мениджърът е виновен за подготовката и образованието на своите чиновници, за точното слагане на дилемите им и за контрола над това, което вършат. Никой в никакъв случай не задължава мениджъра да изяснява своите нареждания и да създава детайлни проекти на заданията си, в случай че това не се постанова категорично, несъмнено.

" Трябва да се радваш, че не те отстранявам " - или уволнете служителя, в случай че го е заслужил, или не го уволнявайте, в случай че нарушаването е малко. След отправянето на сходни изречения служителят нормално стартира да си търси друга работа и не може да работи обикновено. Човек не е кадърен дълго да остане в обстановка, при която ориста му е в ръцете на началник-тиран.

Служителите се нуждаят от избран % автономност. Много работни обстановки се вземат решение от самите чиновници - без потреблението на вашия лидерски напън и авторитет, както и посредством вярно структурирана противоположна връзка. Комуникацията и противоположната връзка са ключът към сполучлива работна среда, защото оказват помощ на хората да се учат, основават опция за професионално и личностно развиване, покачват морала и дават картина на това по какъв начин работи вашият бизнес.

Ако не се чувствате добре на сегашната си позиция, разгледайте настоящите разгласи за работа на karieri.bg:

" Монтюпе " търси:
LEAN COORDINATOR
PLC Engineer

KPMG търси:
Tax Advisors

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Voucher Examiner (Accounts Payable Assistant) - temporary replacement

Cargill търси:
Trade Finance Assistant
Continuous Improvement Specialist
Advanced Accountant Analyst
Settlement Supervisor - Trade & Capital Markets

Economedia търси:
Intern in advertising and commercial department

PHOENIX Pharma търси:
Head of Legal Department

Български хелзинкски комитет търси:
Консултант по връзки и събития за БОЛД

Atendia търси:
Design Production Manager
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР