[Pixabay.com] Ако искате да стартирате кариера в програмирането или да

...
[Pixabay.com] Ако искате да стартирате кариера в програмирането или да
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[Pixabay.com] Ако желаете да стартирате кариера в програмирането или да се преквалифицирате в региона на софтуерното инженерство, то допустимо най-бързо би трябвало да се ориентирате. Изборът на език за програмиране е първата основна стъпка, която ще дефинира последващото ви кариерно развиване. Съществуват голям брой езици, платформи и технологии, само че ние ще се спрем на две професионални посоки -.NET и JavaScript.

Ето някои от основните характерности и особености, благодарение на които да решите към кой език за програмиране да се насочите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В основата на уеб създаването с. NET стоят езикът за програмиране C# и платформата.NET. C# се употребява от редица огромни и одобрени компании, което го подрежда измежду най-популярните езици в световен мащаб. Той е извънредно добре структуриран и разрешава елементарно да скалирате вашите приложения. С уменията си по C# ще можете да създавате както уеб, по този начин и десктоп и мобилни приложения. Това ви разрешава да започнете професионалния си път в региона на уеб програмирането да вземем за пример и елементарно да преминете към друга сфера, в случай че ползите ви се трансформират.

.NET разработчиците са едни от най-търсените софтуерни експерти в България. Сходна е наклонността и в международен мащаб. Въоръжени с знания по C# и ASP.NET MVC ще можете да създавате уеб приложения от край до край, изграждайки както сървърната, по този начин и потребителската част.

JavaScript е и най-популярният език за програмиране сега. Голяма част от водещите софтуерни компании като PayPal, LinkedIn, eBay и други употребяват точно JavaScript дружно с Node.js като платформа за построяването на техните приложения.

JavaScript е многоплатформен език, с който можете да създавате както уеб, по този начин и десктоп и мобилни приложния за всички операционни системи. JavaScript е по-интуитивен за начинаещите програмисти от множеството езици, защото няма сложни за разбиране концепции като типизация и компилационен развой. Той е и единственият език, поддържан от всички браузъри по света, което прави владеенето му наложително изискване за всеки уеб front-end разработчик.

Независимо кое от двете професионални посоки изберете, съществуват голям брой благоприятни условия за кариерен старт и следваща реализация в България. Освен това онлайн ще намерите редица материали за самообразование. Ако пък към момента не сте се насочили към съответно предложение в тази сфера, разгледайте обявите за работа на Karieri.bg.

EVN България търси:
Експерт, околна среда

KPMG търси:
Web Designer
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional

The American College Of Sofia търси:
A Full - Time Teacher In Physics
A Full - Time Intern In Mathematics

ScaleFocus търси:
Finance Business Partner

Finance Business Partner търси:
ETRM DevOps BA Wannabe

" Икономедиа " предлага:
Стажантска стратегия

Metric DS търси:
Digital Account Executive & Media Planner

Cargill търси:
Business Analyst
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР