Питката за Бъдни вечер не е лесна работа и често

...
Питката за Бъдни вечер не е лесна работа и често
Коментари Харесай

Запишете тази РЕЦЕПТА: Как да направим най-пухкавата содена ...

Питката за Бъдни вечер не е лесна работа и постоянно се оказва предизвикателство даже за опитните домакини. Погачата би трябвало да е постна, вкусна, само че и съумява да извърши цялата тава. Има една дребна загадка, която я прави неповторима.

Как се прави съвършената постна питка за Бъдни вечер?

Какви артикули би трябвало да си приготвите:

2.5 ч. ч. брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 и 1/3 ч. ч. газирана вода
Микс от семена за поръсване или добавка към тестото

Начин на подготвяне:

Предполагаме, че към този момент сте се досетили коя е онази дребна загадка, която трансформира елементарната содена питка в пухкава, мека и топяща се в устата. Да, това е нейно величество газираната вода. Без тази съставна част няма по какъв начин да чакаме сходни резултати от нашата майсторска творба, написа actualno.com.

Първото, което би трябвало да извършите при готвенето на хляба, е да пресеете брашното. Ако разполагате с повече време, можете да извършите това два пъти. Накрая резултатът ще е още по-пухкав. Към брашното прибавете солта и содата бикарбонат. Оставете си малко количество брашно настрани. В случай, че сте решили да ползвате семена в хляба, прибавете и тях в този миг.

Разбъркайте всички съставки и побързайте да добавите и захарта. Отново се бърка и се излива газираната вода. Започнете да месите. Ако хлябът се нуждае от още брашно, използвайте това, което по-рано отделихте настрани. Тестото не трябва да е твърдо, само че не би трябвало и да залепва по ръцете ви, до момента в който го месите. Време е да преместите хляба в тавичка, която авансово сте покрили с хартия за печене.

Не забравяйте да извършите прорез с нож под формата на кръст. Поръсете с малко брашно и сложете да се пече в авансово загрята фурна на 220 градуса. Печете 10 минути и по-късно променяте градусите на 180. Когато хлябът хване златиста коричка, значи е време да го вадите от фурната и да го поднесете на трапезата. Опитайте тази рецепта и сме сигурни, че ще очаровате цялото си семейство, насядало към трапезата!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР