Питие преди сън? Вижте защо е вредно за здравето! Според

...
Питие преди сън? Вижте защо е вредно за здравето! Според
Коментари Харесай

Питие преди сън? Вижте защо е вредно за здравето!

Питие преди сън? Вижте за какво е нездравословно за здравето! Според невролози и откриватели на съня консумирането на алкохола преди лягане може да докара до редуциране на етапа на сънуването. Проучването е направено от учени в Изследователската лаборатория за съня в болница Е. П. Брадли, Университета Браун и медицински център Провидънс Ви Ей в Съединени американски щати.

При предходни проучвания е открито, че тази фаза на съня, известна и като REM (бързо придвижване на очите) трае към 20 на 100 от нормалната дълготрайност на съня. Макар учените да не са безапелационни каква е ролята на тази фаза, те са открили, че хората, които са лишени от нея, страдат от прочувствени проблеми или затрудения с паметта.

В проучването са взели участие 30 доброволци, които прекарали на два пъти по три следващи денонощия в лаборатория за проучване на съня. Мозъците им били следени посредством инсталация по време на сън. В първия стадий от проучването участниците приемали преди сън единствено примес от безалкохолни, употребявани за коктейли, а във втория стадий към напитката бил прибавян алкохол. Учените са открили, че приемът на едно пиво води до увеличение на дълбокия сън и през трите нощи и до редуциране на етапа на сънуване. Установено било също, че всички участници в опита заспивали по-бързо след консумация на алкохол преди лягане, само че качеството на съня им се влошило поради съкратени етапи REM.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР