Питате ли се, в кои дни може да забременеете и

...
Питате ли се, в кои дни може да забременеете и
Коментари Харесай

Забременяване по време на цикъл

Питате ли се, в кои дни може да забременеете и по кое време не, дали е допустимо зачеване по време на цикъл?
Предлагаме ви малко потребна информация, по отношение на всичко, което би трябвало да знаете за етапите на менструалния цикъл.Според изследване, извършено от изследователската организация Child Trends, 66% от младите мъже и дами не знаят в кой интервал от цикъла дамата е плодородна и какъв брой дни трае този фертилният интервал. Според Американската асоциация за неплодородие най-малко 20% от случаите на „ хипотетично неплодородие “ са свързани с неправилно разбиране за това, в какъв миг в действителност дамата може да забременее.
Това да знаете в кои дни от цикъла яйцеклетката може да е оплодена, никога няма да навреди. И това напълно не е календарен способ за отбрана. Според лекарите броенето на „ безвредните “ дни е като разчитане на шанс. Но би трябвало да признаете: избягването на нежелана бременност (или постигането на желана) е доста по-просто, като се концентрирайте, върху етапите на личния си цикъл.
Какво би трябвало да знаете, в случай че желаете да забременеете. 1. Кога да вършим секс
Много хора мислят, че най-сигурният метод за забременяване е да вършат секс всеки ден. „ Средно на тялото на човек му трябват сред 36 и 48 часа, с цел да натрупа задоволително количество сперматозоиди “, изясняват експертите. " Ежедневният секс може да докара до обстоятелството, че в интервала на овулация на сперматозоидите просто да не са задоволително. " Лекарите предлагат да се вършат секс всеки ден, през фертилния интервал.
2. Колко време лишава
Всеки месец вероятността за забременяване е 10-15% - в случай че и двамата сътрудници са здрави и не са по-стари от 35 години. 88% от такива двойки реализират това, което желаят в границите на една година, 95% - в границите на две години. Средно за двойките под 30 години са нужни шест месеца, за 35-годишните - девет месеца.
3. Здравни въпроси
Намаляване или избягването на алкохол и кофеин ще усили възможностите за забременяване. И несъмнено би трябвало да се откаже пушенето. Доказано е, че химикалите, съдържащи се в цигарения пушек, понижават производството на естроген, който е нужен за узряването на яйцата и сгъстяването на ендометриума. Прекомерната специфичност и наднорменото тегло също не са най-хубавият метод да повлияете на хормоните и затова на плодовитостта.
42% от дамите, употребяващи календарна контрацепция, в действителност не знаят кои дни от цикъла са „ безвредни “.
4. Какво значат измененията в цикъла?
Забременяване по време на цикъл може да варира от месец на месец - това е безусловно обикновено и не въздейства, върху плодовитостта. Ако обаче цикълът е непрекъснато по-малък от 21 дни или повече от 35 дни, а също и в случай че изобилието и цветът на менструалния поток варира понякога, би трябвало да се консултирате с доктор. Тези признаци са симптом за редица болести.
5. Магическа поза не съществува
Чували ли сте, че след секс е потребно да легнете с краката нагоре, с цел да увеличите възможностите за забременяване?. Забравете това изказване. „ Веднага щом настъпи еякулация, сперматозоидите незабавно се втурват към шийката на матката и бъдете сигурни, че те ще намерят метод, без значение от това, дали сте изправени или висите с главата надолу от леглото “.
Какво би трябвало да знаете, в случай че НЕ желаете зачеване по време на цикъл 1. Когато сте минимум плодородни
Оплождане е допустимо да се случи, единствено по време на овулация. Това е времето на живота на зряла яйцеклетка, която продължава от 12 до 24 часа. Предвид обстоятелството, че времето на цикъла може да варира от месец на месец, добре е да се обмисли деня на хипотетична овулация, плюс два дни преди и два след - най-рисковото време за сексуален акт “. Някои експерти споделят, че три дни преди този петдневен " прозорец ", би трябвало да се внимава. Това е тъй като, един път в тялото попаднали, сперматозоидите могат елементарно да оцелеят до деня на овулацията.
Кога настава овулация? „ За да определите приблизителната дата, изчислете междинното време на цикъла - да речем, 32 дни - и извадете 14. Оказва се, че X-ден е 18-ият ден от цикъла (първият е денят, в който стартира менструацията). “ Най-малкото плодородно време е 10 дни преди и самия интервал на менструацията. “
2. Признаци на овулация
2–4 дни, преди яйцето да узрее, секретите, създавани от шийката на матката, стават по-големи. По външен тип и консистенция те наподобяват яйчен белтък - транспарантен и вискозен. По време на овулация и след - когато яйцето умира или опложда - изхвърлянето от шийката на матката става по-плътно, пастообразно и най-вероятно не се виждат. Друг вероятен симптом на идна овулация е болежка в един от яйчниците. Последното демонстрира, че яйцеклетката е на път да излезе.
3. Липсата на цикъл не е гаранция
Каквато и да е повода за нередовния цикъл - несъразмерна специфичност или стрес - би трябвало да се предпазите. Овулацията може да се случи когато и да е. Например, в случай че сте доста слаби, даже наддаването на кг може да предизвика овулация.
50% от дамите на възраст 25-29 години не знаят в какви дни от цикъла настава овулацията.
4. Кога орална контрацепция, може да се провали
Известно е, че приемът на противозачатъчни, нормално изисква дисциплинираност, само че пропускането на първото или последното хапче в опаковката е най-рисковото. Забравяйки да приемете едно или друго, вие увеличавате почивката сред приеми. През това време естественото равнище хормони, може да е възобновено, което води до овулация.
5. Винаги би трябвало отбрана
Изчисляването на безвредни дни не дава гаранции. Забременяване по време на цикъл е допустимо, да не приказваме за всички останали съвсем сигурни дни. Ако не сте подготвени за насладите на майчинството, не забравяйте да употребявате спомагателни способи за контрацепция. Познаването интервалите от цикъла ще е от изгода и ще помогне да разберете, дали да прибягвате до незабавна контрацепция при беззащитен секс.
Още по тематиката:
Какво е овулация, по кое време настава и какви са методите за пресмятане
Природни способи за предизвикателство на цикъл
15 метода да разберете дали сте бременна без тест

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР