Питър Уорд – популярен в САЩ геолог и еволюционен биолог,

...
Питър Уорд – популярен в САЩ геолог и еволюционен биолог,
Коментари Харесай

Земята вероятно е единствената планета с живот в нашата галактика

Питър Уорд – известен в Съединени американски щати геолог и постепенен биолог, съобщи, че е доста малко евентуално някоя планета да бъде в положение да резервира форми на живот с изключение на Земята, заради множеството комплицирани геоложки и биологични взаимоотношения.

Уорд, който е създател на книгата „ Рядката Земя: за какво комплицираният живот е необичайност във Вселената “ и един от създателите на хипотезата за неповторимите планети, сподели пред Daily Star, че на множеството от откритите екзопланети не може да се зароди живот, т.е. защото множеството от тях са „ позиционирани “ по отношение на звездите си, което значи, че имат единствено една страна, непрекъснато обърната към „ слънцето “.

„ Земята нямаше да бъде познатата ни Земя, в случай че беше позиционирана по същия метод “, споделя професор Уорд. „ На нито една такава планета не може да има живот, в случай че не е прикрит надълбоко под повърхността. Никой не е тествал дали по този начин позиционирана към звездата си планета може да поддържа океан. Топлината от едната страна и студът от другата би довела до скорости напразно отвън всичко, което можем да следим на Земята “.

Той добави, че множеството от 6000 планети, които учените сега дефинират като вероятни “кандидати ” за съществуване на живот са с орбити, прекомерно близки до родните им звезди, което значи, че единствено една част от тях е непрекъснато обърната към светлината и топлината. Ученият отхвърля концепцията животът да се появи в тясната лента сред “нощната ” и “дневната ” страни на такава планета.

Той уточни, че нашата Слънчева система е елементарна еднозвездна система със постоянна централна звезда – нашето Слънце. Много от откритите неотдавна екзопланети съществуват в по-сложни групи от две или три звезди. Според Уорд една по-сложна система с доста звезди е по-вероятно да генерира рискове, в сравнение с да ги отстрани. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР