Питам се дали с г-н Демерджиев все още сме в

...
Питам се дали с г-н Демерджиев все още сме в
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Има натиск върху настоящия служебен министър Иван Демерджиев

Питам се дали с господин Демерджиев към момента сме в един тим или с измененията се цели Министерство на вътрешните работи да се върне във времето на Борисов, чуди се някогашният вътрешен министър
Искам изрично да се опълчва на оценката за предходното държавно управление под наслов „ безпорядък и съсипия “. Категорично няма да приема такава оценка, още повече няма да я приема по повод това, което е свършено от Министерство на вътрешните работи. Това съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

Той посочи, че през изтеклата 2021 година е бил отстранен в огромна степен купения избор и са реализирани съществени резултати в региона на проведената престъпност.

„ Тази обща оценка за безпорядък и съсипия в Министерство на вътрешните работи няма почва, тъй като имам 20% увеличение на заплатите, както и доста други неща “, добави още Рашков.

„ Като следя, в първите часове на ръководството на настоящето политическо управление стартират с уволняване на потвърдени експерти. Разбрах, че през вчерашния ден целият управителен екип на Главна дирекция „ Национална полиция “ е уволнен без претекстове. Това разрушително ли е или градивно “, възмути се Рашков.

Той заподозря предумисъл в това деяние и че има напън върху сегашния длъжностен министър Иван Демерджиев.

„ Това беше екипът (бел.ред. на Групово дело „ Национална полиция “), който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната активност по линия на КАТ. Тази работа беше разформирована. Чудя се, дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията на националната полиция, тъй като това са източници на приходи? Заради неналичието на претекстове за уволнението всеки български жител може да допусне това “, сподели Рашков.

Изненадваща за някогашният силов министър е и рокадата в „ Гранична полиция “, защото замененият й шеф по думите му е „ неоспорим човек “.

Той уточни, че в Министерство на вътрешните работи има дирекция, която се занимава със собствеността и там има корупция.

„ Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в Министерство на вътрешните работи, обвързвано с дирекция, която се занимава със собствеността. И с цел да отстраняваме в огромна степен това, взехме външен човек, който да не е прочут на никого, да не познава никого, с цел да може по-успешно да противодейства. Там беше, а в този момент е заменен без претекстове “, изясни Рашков.

Той даже твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция предходната година без никой да знае.

„ Той е живял там гратис - без да заплаща квартира, без да заплаща ток, без да заплаща вода и разкритието на този факт е по времето навръх този шеф, който аз взех и назначих в тази работа “, изясни Рашков.  

Според него посредством отстраняването на въпросния шеф се преследва задачата да се замаже „ този сериозен гаф “.

„ Аз приканвам да се заеме Агенцията за държавната финансова ревизия, тъй като по подобен метод, настанявайки се в жилище, което е обществено държавна благосъстоятелност, което не може да се употребява, макар че има служебни жилища, които могат и се обезпечават на такива управителни фрагменти, незаконно се е употребило това жилище, което е обвързвано с много огромни разноски “, добави той.

„ Питам се и аз дали с господин Демерджиев към момента сме в един тим. Мислих, че целим да се отстранен корупционните практики за пазаруване на гласове. Мислех, че се борим ГЕРБ и Движение за права и свободи да не се връщат във властта. Децата, които се уволняват сега, им се мрънка, че по този начин е подредено от управлението на Министерство на вътрешните работи. С измененията се цели Министерство на вътрешните работи да се върне във времето на Борисов ли “, попита още той и добави, че когато се уволняват чиновници, то този, който го прави би трябвало да има личен морал.

„ Не е правилно, че всеки министър си избира заместниците в един длъжностен кабинет. Те се избират от друго място. Затова през вчерашния ден разговарях с премиера Донев, споделих голямата си паника за метода, който ползва политическото управление на Министерство на вътрешните работи. Той естествено ми сподели, че ще ревизира “, съобщи някогашният вътрешен министър. 

На въпрос в какви връзки е с президента Румен Радев, Рашков съобщи, че в кардинално положителни връзки.

„ Не е правилно това, което прочетох, че нашите връзки са оптегнати “, означи той.

„ Виждам се рядко с президента, само че съм го уведомил за тази моя паника, която възбуди тези внезапни кадрови промени, които са безпринципни и се уволняват хора, които са дали всичко от себе си “, уточни той.

„ Важното е стоим ли на позицията си " мутри вън " или към този момент сме на позицията " мутри вътре ". Аз персонално заставам на нея и съм стоял до последния час като министър на вътрешните работи, аз не мога да се трансформира, както някои се трансформират за часове “, безапелационен бе Рашков.

„ Надявам се да забележим и лични корекции в управлението на Министерство на вътрешните работи, изключително, в случай че се има поради, че един от зам.-министрите е живял гратис 6 месеца в държавна резиденция “, акцентира някогашният вътрешен министър.

Той посочи, че не засяга Демерджиев, тъй като съгласно него би трябвало да му се даде късмет.

„ Наистина се надявам президентът и министър председателят да не са знаели за тези нестимулирани промени в Министерство на вътрешните работи “, отсече Бойко Рашков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР