Питали ли сте се някога защо се целуваме със затворени

...
Питали ли сте се някога защо се целуваме със затворени
Коментари Харесай

Защо всъщност се целуваме със затворени очи? Ето и отговора на мистерията

Питали ли сте се в миналото за какво се целуваме със затворени очи? Всеки от нас го прави, а даже няма визия за какво? Така сме видели от филмите? Така е по-естествено? Да не би пък да е някакъв тип инстинкт? 

Всъщност има няколко отговора на този въпрос и всички те са еднообразно правилни, дори се допълват и дават явен отговор на тази тайнственост.

Помага на мозъка да се концентрира по-добре

Проучване, извършено от психолози, твърди, че когато има обекти, привличащи вниманието ни, е по-трудно да се фокусираме мисловно върху каквото и да е. Когато затворим очи, изостряме останалите си сетива.

Виж още: На 71, само че като че ли на 40! Вера Уанг разкри своята загадка за извора на младостта

Чувстваме се по-малко уязвими

Целувката е нещо доста персонално и интимно. А тези неща по принцип ни карат да се усещаме уязвими. Когато затваряме очите си, заобикаляме възприятието за несръчност. 

Комплекс от усеща

Целувката може и да е знак на обич, само че затворените очи са знак на религия и доверие в колегата. Освен това поради казаното нагоре, мозъкът се концентрира, сетивата се изострят и елементарно се доближава до възбуденост. 

Виж още: Кои са топ актрисите, които се снимат най-често по долни дрехи

За да не е необичайно

И това е аргумент! Би било необичайно да се целуваш с някого и той да те гледа с необятно отворени очи. И то в продължение на минути. Освен това, специалистите са безапелационни, мъчно е окото ни да се концентрира на такова малко разстояние от предмета, който би трябвало да концентрира. 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР