Питали ли сте се някога, колко години трябва да работите,

...
Питали ли сте се някога, колко години трябва да работите,
Коментари Харесай

Колко години трябва да работите, за да можете да си позволите жилище в някои от най-скъпите градове в света?

Питали ли сте се в миналото, какъв брой години би трябвало да работите, с цел да можете да си купите жилище в някои от най-скъпите градове по света?

Новото издание на отчета Global Real Estate Bubble Index на швейцарската банка UBS демонстрира, че висококвалифицираните експерти със междинен годишен приход в Хонконг (най-скъпият пазар за първокласни парцели на планетата съгласно консултантската компания Savills) би трябвало да работят към 22 години, с цел да могат да си разрешат жилище с повърхност от 60 квадратни метра. За съпоставяне, през 2009 година същата цел е била изпълнима след 12 години на работа.

Увеличението се дължи главно на извънредно бързото движение на напредък на жилищните цени в огромните градове, като за последните 5 години междинната цена се е нараснала с 35%.

След азиатския мегаполис в класацията се подреждат европейските столици Лондон и Париж, където един висококвалифициран чиновник би трябвало да работи надлежно 15 и 14 години, с цел да си купи aпapтaмeнт oт 60 кв. м. Топ 10 се добавя от Сингапър (12 г.), Токио (11 г.), Ню Йорк(11 г.), Амстердам (10 г.), Ванкувър (9 г.), Сидни (8 г.) и Мюнхен (8 г.).

Докладът на UBS включва още 10 града, като добре платените експерти в Женева, Цюрих и Сан Франциско ще имат потребност от по 7 година, с цел да си купят жилище със същата повърхност, до момента в който служащите от Торонто, Стокхолм, Франкрут и Милано, ще би трябвало да изчакат минимум 6 година По 4 години ще са нужни на чиновниците от Бостън и Лос Анджелис, а тези в Чикаго ще могат да придобият сходен парцел след 3 години на работа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР