Пистата Витошко лале вече ще е законна, след като комисия

...
Пистата Витошко лале вече ще е законна, след като комисия
Коментари Харесай

Пистата Витошко лале вече е законна, комисия направи експертиза

Пистата " Витошко лале " към този момент ще е законна, откакто комисия от министерството на туризма към този момент направи експертиза на 12 март, а идната седмица категоризацията ще е подготвена и писмено, заяви Българска национална телевизия.

Сложността на пистата е " алена ". За останалите трасета в ски зона " Алеко " към момента процедурите не са задействани.

Единствената писта на Витоша - " Лалето " до момента не отговаряше на закона за туризма и на наредбата за сигурност, тъй като нямаше избрана категория на трудност. Още през 2015 година министърът на туризма издаде заповед за установяване на сложността на всички ски писти у нас. Собствениците на оборудванията " Витоша ски " реагират като декларират искане за легализиране на над 20 ски писти, планувани в плана за ски зона „ Алеко ". След изпратено писмо от Българска национална телевизия на 26.02.2019 година с въпрос " Защо към момента пистата не е категоризирана? ", експертната комисия се събра, като в същото време разгласи, че това нямало нищо общo с писмото на медията.

От Министерството на туризма оправдаха двегодишното закъснение с доста работа, която имат, метеорологичните условия и сложното събиране на експертната комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР