Пистата в Джеда получи официално хомологация от ФИА днес –

...
Пистата в Джеда получи официално хомологация от ФИА днес –
Коментари Харесай

Пистата в Джеда получи официално одобрение ден преди тренировките

Пистата в Джеда получи публично хомологация от ФИА през днешния ден – ден преди първите свободни тренировки през уикенда за Гран при на Саудитска Арабия. Настилката и защитните бариери бяха подготвени преди известно време, само че и до четвъртък в падока и прилежащите здания течаха довършителни работи.
Пистата получи Grade 1 хомологация, каквато е нужна за домакинство на кръг от Формула 1. Това се случи след финалната ревизия на автобус шефа на ФИА Майкъл Маси
Той посети градежа неколкократно през последните месеци и бе уверен, че уредниците ще се оправят в точния момент за надпреварата.

„ Пистата е на доста високо равнище и дава отговор на Grade 1 стандартите на ФИА. Тя ще е забавно предизвикателство за тимовете и водачите “, съобщи Маси.

Пистата е доста тясна тук-там, бариерите са близо и няма огромни зони за сигурност. Според Мик Шумахер трасето наподобява на това в Макао.

„ Ще е нужна доста сериозна централизация, изключително в надпреварата. В такива условия за първи път съм карал в Макао – във Формула 3 – и доста ми хареса. Трасето в Джеда ми припомня навръх онази писта “, показа водачът на Хаас.
Карстен Тилке, наследник на проектант Херман Тилке и част от студиото, работещо по актуалните писти в автомобилния спорт, съобщи, че конфигурацията в Джеда е толкоз високоскоростна, тъй като „ хората по този начин желаят “
„ Трябваше да създадем пистата същинско, вълнуващо предизвикателство. ФИА ревизира всичко. Трасето е доста тясно, лимитирано е от морето, постройките, джамията вътре и така нататък Трябваше в действителност да използваме всички налични средства във връзка с сигурността. В последна сметка това е улично трасе и по-добре да не се бърка “, разяснява Тилке младши.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР