Писта „Стената“ на Витоша отново посреща туристи от днес, след

...
Писта „Стената“ на Витоша отново посреща туристи от днес, след
Коментари Харесай

Марияна Николова: Условията за зимни спортове на писта Стената на Витоша са отлични

Писта „ Стената “ на Витоша още веднъж посреща туристи от през днешния ден, след 10 години спиране. Условията, които предлага за упражняване на зимните спортове, са отлични и моля повече хора да я посетят. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при визитата си на място. Тя акцентира, че точно снежните спортове подкрепят укрепването на здравето и могат да се практикуват безвредно, даже и в изискванията на разпространяване на ковид.

Министърът уточни още, че планината е превъзходен избор посещаване и забавление в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, по този начин и на гостите на града.

„ Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, тъй като това е едно от дребното сигурни за здравето места”, добави вицепремиерът. По думите ѝ всички лифтове и уреди работят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, одобрени от здравните управляващи.

Предстои почивка за учениците и точно разходка в планина е прелестна опция за превозване на свободното време, разяснява министърът. Тя моли към всички, които практикуват зимните спортове, да употребяват единствено обработените и маркирани трасета, с цел да не се стига до произшествия в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, уточни Емил Димитров, управител ски писти „ Витоша ски”. По думите му търсенето и толкоз огромно, че се постанова да се връщат хора, които не могат да употребяват лифта. Той изясни още, че сега изискванията са отлични, има повече от 1,5 м натурален сняг, което е доста рядко и чакат и в идващите дни да има още по-сериозен интерес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР