Писмено споразумение между управляващите ще покаже най-вече кои са партиите,

...
Писмено споразумение между управляващите ще покаже най-вече кои са партиите,
Коментари Харесай

Политолог: Наблюдаваме интересна игра - вината винаги е на министрите, а успехите - на правителството

Писмено съглашение сред ръководещите ще покаже най-много кои са партиите, които са виновни за ръководството - за триумфите и неуспехите на това, което следва да се случва оттук насетне. Това сподели в ефира на радио " Фокус " политологът Христо Панчугов.

" Към този миг наблюдавахме забавна игра, в която държавното управление беше отделено от ръководещото болшинство, някак си виновността постоянно беше на министрите, а триумфите постоянно са общи - на партиите и на министрите, и надлежно на държавното управление. В разследване на което част от партиите се възползваха от това за политически шантаж, т.е. да си припишат дивидентите и да извиват ръцете на останалите си сътрудници, в една или друга посока. Коалиционното съглашение дефинира доста по-точно и доста по-ясно рамките, в които се ръководи, както и задачите, които би трябвало да се реализират. И в този смисъл ще е доста мъчно за всички участници да се оправдават за неуспехите и да се шантажират един-друг. Зависи, несъмнено, какъв брой добре е написано това съглашение и какъв брой виновни са партиите към него ", счита политологът.

Той добави, че изработката на съглашението зависи от водачите на трите обединения - ПП-ДБ и ГЕРБ.

" Това изисква първо единодушие във връзка с някакви общи цели, които да са написани в конкретика, а не да са толкоз общи и генерални, колкото бяха до момента Шенген, еврозона. Това явно са крайни цели, само че не ни споделя нищо за метода, по който ще бъдат реализирани те. И несъмнено, от това какъв брой положителни са хората, които вземат участие в договарянията във връзка с писането на подобен тип документ. Както и какъв брой сериозна отговорност би трябвало да се носи.

Христо Панчугов означи, че има два метода и международната процедура познава два метода, които той дефинирана по този начин: " Единият е извънредно детайлно съглашение, в което е ясно надлежно какво се случва при не реализиране на задачите по една или друга причина, или някакво по-общо съглашение, което да дава единствено рамките на метода, по който се вземат решенията и се носи отговорността. Кое от двете ще си изберат двете партии, аз не мога да кажа. Но имайки поради неналичието на доверие сред сътрудниците към момента, детайлното съглашение ми се коства по-добра концепция ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР