Пишман-крадците от Стафордшир, Англия са били арестувани на място, след

...
Пишман-крадците от Стафордшир, Англия са били арестувани на място, след
Коментари Харесай

Каръци: крадци случайно извикали полицията, докато обират къща

Пишман-крадците от Стафордшир, Англия са били задържани на място, откакто единият от тях инцидентно набрал полицията, заяви The Guardian.

На всички се е случвало инцидентно да наберат някого от джоба си, без да подозират, сядайки върху телефона си или отключвайки инцидентно с пръстов датчик клавиатурата, само че това, което е направил един от „ звездното дуо “ крадци от Стафордшир, е ненадминато.

Главен контрольор Джон Оуен разгласява в профила си в Twitter пост, в който съпостави двамата с крадците от кино лентата „ Сам у дома “.

I think we have just arrested the world's unluckiest burglars:

Whilst committing a burglary one of the bungling burglars has accidentally sat on his phone & dialled 999. We recieve a call detailing all of their antics up to the point of hearing our patrols arrive to arrest them
— CI John Owen (@CIJohnOwen)
„ Мисля, че одеве арестувахме най-големите каръци сред крадците “, написа той.

Ето какво се е случило. 49- и 42-годишните крадци са влезнали да крадат, когато единият, без да желае, набира 999, евентуално сядайки върху телефона си, допуска основен контрольор Оуен. Така сътрудниците му от диспечерската работа слушат двамата по време на обира. Това е траяло толкоз дълго време, че даже са чули по какъв начин патрулката е отишла на адреса и е арестувала двамата, откакто са засекли местоположението на телефона в сряда вечерта.

Колкото и да е неуместна обстановката, не се случва за първи път в света. През 2013 година във Фрезно, Калифорния, друго „ звездно дуо “, по същия метод, е съумяло да извика полиция, до момента в който са крадели кола. И, по същия метод, диспечерът е стоял на линия толкоз дълго време, че чак е останал да чуе по какъв начин ги арестуват.

Подобен е и казусът на 25-годишния Калъм Тумилти, който през предишния септември открадна преносими компютри от учебното заведение в Блит, Англия, само че не запомнил телефона си на мястото на престъплението. По-късно ченгетата намерили телефона и когато почнал да звъни, един от тях дал отговор. От другата страна била майката на Калъм, която попитала дали знаят по кое време Калъм ще се прибере.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР