Пиша ви във връзка с публикуваната от Вас статия -

...
Пиша ви във връзка с публикуваната от Вас статия -
Коментари Харесай

Районен съд оправда учител, наклеветен от свой ученик за побой

Пиша ви по отношение на оповестената от Вас публикация - ”Учител наби възпитаник в Габрово ”. Учителят е татко ми-Камен Иванов Калчев, преподавател по ЦОУД в учебно заведение ”Свети свети Кирил и Методий ”, който беше набеден от поверения му 11-годишен възпитаник - Александър Йосифов в закононарушение от общ темперамент - лека телесна щета, породена от длъжностно лице на невръстен по време на осъществяване на длъжността.
/ б.р. Габровският областен съд със свое решение от февруари оправдава Камен Калчев. Авторката е приложила всички документи и решения по делото/

Майката на детето подаде сигнал в полицията за побой над сина й, по който сигнал бе формирано досъдебно произвеждане № 197/2019г и прокурорска кореспонденция № 852/2019г.

Предвид това, че сте медия, която отразява истината и не толерира подправените вести, Ви апелирам да отразите и резултатите по направеното недоволство на ученика и подадения от майка му сигнал в полицията, а точно:

След случая е открито, че ученикът е излъгал за учителят му да бъде уволнен. Образуваното досъдебното произвеждане е прекъснато с влезнало в действие разпореждане на прокурора, а наклеветеният преподавател даже не е привличан като обвинен.

Камен Калчев не е протегнал ръка на ученика, а последният е инсценирал побой като се е самонаранил посредством надиране по врата. Съученици на „ жертвата “ потвърдиха, че учителят не е упражнил принуждение над детето – не го е блъскал, удрял, душил, нито пък нагрубявал.

Един от съучениците му призна, че Алекс се е самонаранил посредством надиране по врата, с цел да си подсигури доказателство за клеветата. Причината за противоправното държание на ученика - учителят бил непоколебим и не е допускал учениците да нарушават на дисциплината в час,като не толерирал закъснения за час, потребление на мобилни телефони и хранене по време на образователните занятия. Това не се харесало на Александър, по тази причина същият решил да спретне номер на учителя, за да бъде уволнен.

Трябва да отбележа, че за интервала от 01.09.2018г. до 25.03.2019г., Калчев не е преподавал в учебното заведение, защото бе нелегално уволнен ( нелегално му бе подписан срочен контракт, чийто период не беше удължен и за образователната 2018/2019г.) и възобновен на работа от съда едвам на 25.03.2019г. На тази дата – съвсем в края на образователната година, са му поверени възпитаници от 5 клас, измежду които и Александър, на който за първи път преподава. През интервала, в който е уволнен, на Александър Йосифов е преподавала учителка, при която режимът е бил по-лек - не е била по този начин взискателна към учениците, и мъчно е успявала да провежда реда и дисциплината в часовете. Родители признават, че при диалог с тази учителка по телефона по време на час, даже не са успявали да я чуят от шума, който подвигат децата, както и че децата не са писали домашни в часовете по ЦОУД, а се е налагало да бъдат писани едвам вечерта, когато се приберат у тях, което обезсмисля визитата им на занималня. Така стеклите се условия – промяната на не по този начин строгата госпожа с взискателния преподавател Калчев, съвсем в края на образователната година, по никакъв начин не се е понравило на ученика Александър Йосифов, който се отличава като неизпълнителен възпитаник. Затова, едвам няколко седмици откакто е поверен на учителя Калчев, взема решение да инсценира побой, с цел да бъде уволнен възпитателят Калчев.

Какви бяха последствията от противоправното държание на ученика Александър Йосифов?

Публично публикуваните изказвания от Александър Йосифов опетниха на положителното име и нарушиха репутацията на умел и почитан преподавател с над 30 година педагогичен стаж.

Действията му се отразиха отрицателно на учителстката специалност като цяло - специалност, която изисква мощна увереност в моралните устои на преподавателя, който би трябвало да бъде образец за подражателство на учениците, които възпитава.

Отправените обвинявания породиха у безграничен кръг от хора съменение по отношение на нравствените качества освен на учителя Калчев, само че и на учителството като цяло.

С дейностите си ученикът Александър Йосифов освен опетни името на един заслужен учител, само че също по този начин наруши репутацията нацяло едно учебно заведение. Та кой родител би записал детето си в учебно заведение, в което преподават учители, които бият учениците си?

Родителите би трябвало да знаят и да имат вяра, че има почтени преподаватели в българските учебни заведения, които имат предпочитание да дават познания на децата и да възпитават полезностите у тях. Тези педагози имат потребност от поддръжка и религия във опциите им. Българските жители не трябва да губят религия в просветителната система, поради оскърбителен изказвания на едно дете. Учителите не протягат ръка на децата и не са агресори.

Христина Калчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР