Писателят Румен Леонидов коментира в социалната мрежа документалния филм за

...
Писателят Румен Леонидов коментира в социалната мрежа документалния филм за
Коментари Харесай

Румен Леонидов: Учителят Тео е частица от Вътрешния ни Страж*

Писателят Румен Леонидов разяснява в обществената мрежа документалния филм за известния български преподавател по физика и математика Теодосий Теодосиев, именуван с обич от десетките си ученици просто учителят Тео.

Бях. Видях. Преживях. Чух неща, които мисля. И неща, които са немислими за подивяващото човечество. Този Учител вдъхва нравствен живот. Преподава физика, а не физика на тъгата. Познава високата лирика. Дава образец с Япония, където децата 40 минути съзерцават безмълвно прелестното и поддържат връзка с него. Учителят е сигурен, че всеки, който мисли и основава прекрасности, заслужава трудът му да бъде разгласен за изкуство. Независимо дали правиш прелестни банички или създаваш непреходни открития.
Тео заслужава този филм! Тео е парченце от Вътрешния ни Страж, който в никакъв случай не заспива. Но постоянно избавя единствено тези, които желаят да бъдат избавени.
Събирайте си ангелите и започвайте втората част на тази тайнственост. Направете го пълнометражен. Ще обиколи света. И ще популяризира България. И около Нея и българите. Макар че болшинството от днешните изобщо не го заслужава. Майната им.

* Заглавието е на редакцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР