Писателят националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес, предаде

...
Писателят националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес, предаде
Коментари Харесай

Виден руски националист оцеля при атентат, обвиниха Киев

Писателят националист Захар Прилепин бе ранен при атентат през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки и избавителните служби.

Бомба била прикрепена изпод на колата на Прилепин. При гърмежа покрай село Пионерски, Нижегородска област, на към 400 километра източно от столицата Москва, е умрял водачът на писателя. Самият Прилепин е ранен. В автомобила не е имало други хора.
-->
Прилепин е в схващане и е добре, сподели пред ТАСС представител на избавителните служби, без да даде детайлности. Медицински източник посочи, че писателят е настанен в болница с рана на крайници.

Впоследствие от пресслужбата на Прилепин споделиха, че той има фрактури, само че няма никаква заплаха за живота му.

В известието написа още, че починалият е Александър Шубин, помощник на писателя и чиновник на батальон " Оплот " от Росгвардия (Вътрешни войски).

Атентатът е бил осъществен в гориста околност на десния бряг на река Керженец. Правоохранителните органи започнаха интервенция в региона. Следственият комитет на Руската федерация заведе наказателно дело за гърмежа.

Вече е арестуван един мъж, който може да е забъркан в атентата. Роден в Украйна през 1993 година, той е бил осъждан за грабеж.

Министерството на вътрешните работи и Федералната работа за сигурност са открили адресите в Москва и Московска област, където може да живеят други обвинени за нападението. Въпросните хора се търсят.

От правоохранителните органи споделиха още пред ТАСС, че е допустимо офанзивата да е осъществена от диверсионна група.

" По предварителни данни " бомбеното нахлуване е осъществено от украински бойци в възмездие за активността на Прилепин, съобщи по-рано източник от силовите структури.



Захар Прилепин

От 2016 до 2018 година писателят е заместник-командващ батальон на така наречен Донецка национална република (ДНР), напомня ТАСС. Фондацията му купува и медикаменти и храни за бежанците от ДНР и другата национална република, провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна - Луганската.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова също упрекна за атентата украинските управляващи. Съединени американски щати и НАТО сътвориха още една " интернационалната терористична клетка " - киевския режим ", написа тя в " Телеграм ".

Захарова направи паралел сред украинските управляващи и джихадистите от Ал Каида и " Ислямска страна ".

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, прочут с полемичните си изявления, назова атентата " подло нахлуване на нацистки екстремисти ".

Дмитрий Медведев, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, отхвърли да разяснява офанзивата.

Високопоставен представител на украинските управляващи от своя страна загатна, че нападението против Прилепин е дело на съветските спецслужби, съобщи УНИАН.

" Молох (б. ред.: злобен западносемитски бог) постоянно е предсказуем. Той в никакъв случай не стопира да яде. Първо гълтам врагове, по-късно - инцидентни хора, и най-после - своите лични ", написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Според него Кремъл прибягва до репресии, с цел да се пробва да удължи " мъката на клана на Путин " и да поддържа " измамлив цялостен надзор ".

Това не е първото нападение в Русия против последовател на войната против Украйна, отбелязва ДПА. Москва упрекна за предходни сходни офанзиви Киев, който обаче отхвърли да е забъркан.

Известният боен блогър Владлен Татарски бе погубен при гърмеж в кафене в Санкт Петербург при започване на предишния месец. Преди това Даря Дугина, дъщерята на съветския краен националист и идеолог Александър Дугин, почина при детонация край Москва през август.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР