Писателят Милен Русков ще получи Националната Вазова награда за литература

...
Писателят Милен Русков ще получи Националната Вазова награда за литература
Коментари Харесай

Милен Русков взема Вазовата награда

Писателят Милен Русков ще получи Националната Вазова премия за литература за 2019 година на тържествена гала в Сопот в 19,30 часа на следващия ден вечер. Призът за достижения в българската литература ще бъде връчен от кмета на общината Деян Дойнов. Събитието, което ще състои на площада пред паметника на патриарха на българската литература, е кулминационна точка на Вазовите празници.

Милен Русков бе почетен с Вазовата премия поради романа „ Възвишение “, както и поради другия си разказ си разказ „ Чамкория “. Както „ Марица “ писа, Русков свърза името си със Сопот още по време на фотосите на кино лентата „ Възвишение “ по неговия едноименен разказ. Преди да засади ритуалното борче в градината на писателите, Милен Русков ще има среща-разговор с публиката на Сопот, началото е от 18,30 часа.

Утре в 16,30 часа Детската Вазова премия ще получи блогърката Изабел. 18-годишната госпожица, инфлуенсър в обществените мрежи, бе номинирана от децата на Сопот. Тогава е и церемонията по награждаване на лауреатите в Петия народен конкурс „ Вазовата България “.

По случай 169 години от рождението на Иван Вазов в Сопот в 16,00 часа лауреати на Вазова премия за литература ще проведат среща-разговор с аудитория в къщата-музей „ Иван Вазов ”. Сред специфичните посетители са проф. Боян Биолчев и Иван Гранитски.

Връчването на Вазовата премия ще бъде съпроводено от одобрение на заместител министър-председателя Марияна Николова и Деян Дойнов, кмет на община Сопот.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР