Писателят Иво Сиромахов пусна доста закачлив пост. Типично в свой

...
Писателят Иво Сиромахов пусна доста закачлив пост. Типично в свой
Коментари Харесай

Писателят Иво Сиромахов пусна доста закачлив пост

Писателят Иво Сиромахов пусна много шеговит пост. Типично в собствен дух, сценаристът се пошегува с политическата обстановка в страната.

Във Фейсбук Сиромахов:

Уважаеми сънародници,

С неспокойствие ви оповестявам, че през днешния ден одобрих да стана министър-председател на Република България.

Чувствам, че това е мой дълг – всеки жител от време на време би трябвало да поеме отговорност и пари.

Имам поддръжката на господин Делян Пеевски, което значи, че на процедура имам поддръжката на всички парламентарни партии.

Искам да угодя на всички и да няма недоволни, по тази причина ето по какъв начин ще наподобява моето държавно управление:

Мария Габриел и Асен Василев ще бъдат министри, само че няма да бъдат министри. В българската страна към този момент е имало такива случаи. Спомнете си за министъра на културата господин Наско. Той беше министър, само че в действителност не беше никакъв министър.

Бойко доста държи да си вземе неговите си ресори – прокурорите, енергетиката и строителството на пътищата. Ще му ги дам, щото ми наду главата с непрекъснатите си искания. Това желал, това искал… Да ги взима и да мирясва… Аман от него!

Николай Денков взема министерството на външните работи, щото доста му е копнеж, завалията. Обещал ми е в подмяна да уреди братовчед ми за дипломат в Ню Йорк, а балдъзата – в Париж, че тя доста си пада по модата.

Лорер и жена му поемат надлежно Българска народна банка и Съвет за електронни медии. Трябва ми мой човек в Съвет за електронни медии, щото нали ще ставам началник и на Българска национална телевизия.

Благо Джизъса го поставям за министър на дамите и вътрешните им работи. Човекът е потвърден специалист в региона.

За министър на финансите имам доста мощен претендент – Стефчо от Магурата. Той почна да се занимава с финанси още през 1989 година и натрупа доста пари от измами, след това отвори две чейнджбюра, гърмяха го няколко пъти, но оцеля и в този момент е в бизнеса с бързите заеми. Много прецизен човек, схваща ги нещата.

За министър на спорта предлагам Боби Михайлов. Той има огромен административен опит, прави доста хубави банкети, а в този момент е без работа. Не можем да си позволим да разпиляваме капацитета му.

Страшна борба е за регулаторите – оказа се, че всеки българин желае да контролира нещо, бате. Затова взех решение да разглася тези постове на търг – който даде най-вече, той ще стане регулатор. На заинтригуваните ще изпратя номера на банковата си сметка.

Това е управническата ми стратегия.

С нея ще трансформира страната в земен парадайс.

Да живее България!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР