Писателят Георги Връбчев се завърна на литературната сцена с нов

...
Писателят Георги Връбчев се завърна на литературната сцена с нов
Коментари Харесай

Кой е Тони Кис в новия роман на Георги Връбчев „Жените на другите“

Писателят Георги Връбчев се завърна на литературната сцена с нов разказ – „ Жените на другите “ (издателство „ Планини “), който навлезе в дълбоките води на Черно море и сграбчи още първоначално гребена на вълната от читателски интерес. Книгата притегли внимание с настоящ сюжет от последните месеци - героите на романа наподобяват на хора, които схващат от покупко-продажби и знаят какво вършат, с цел да завоюват от тях.

С първите дни от своята поява в края на април, новият разказ съумя да възбуди женското любознание, а около него от ден на ден мъже си задават един и същи въпрос.

Няколко седмици преди този момент този въпрос витаеше из интернет пространството, затулен зад удивителни естествени пейзажи в морско синьо и блестящо зелено – гледки, които дълго се помнят, тъй като контрастират със съблазнителни женски тела със безоблачен тен, изваяни като съвършени статуи от шоколад.

Кой е Тони Кис?

Млад, дръзновен и постоянно непредсказуем, Тони Кис е от оня вид мъже, по които дамите си падат, даже безусловно от време на време – без непотребни пояснения и предубеждения. Тони Кис не е от неприятните момчета, както ги назовават – той е финансов специалист на свободна процедура, условно „ пенсиониран за заслуги “. Ако очаквате да се държи надменно към дамите, с които животът го среща, ще се разочаровате. Точно противоположното е - той е любезен и добре учтив. Макар и да не е толкоз сантиментален, дамите не могат да устоят на неговото лъчение.

А в този момент си представете Тони Кис по-добре – висок, строен, смугъл и доста богат, преливащ от ведро въодушевление за ваканционни завършения в разгара на сезона. Все още самостоятелен при започване на историята – факт, който остава под въпрос, когато се хвърля надълбоко в Черно море, с цел да избави Джули – дамата, с която прекарва няколко безметежни денонощия. Във водовъртежа от пристрастеност, отвличания и любовни многоъгълници, бива изхвърлен на брега - използван и непотребен. Но не се отхвърля, тъй като той е Тони Кис – обича да бъде целуван и да целува, като цяло – обича дамите.



Може да наподобява като прочут сюжет от кино лента с хипарски уклон, само че това не е напълно по този начин, тъй като в историята е намесен още един свят – толкоз настоящ в последно време. Свят от криптовалути, съмнителни схеми и секрети покупко-продажби, в който се оказва, че дамите също имат свое място.

„ С този разказ улових и вплетох духа на хипарското въодушевление по българското Черноморие, като чувство за плажен, къмпингов и ухилен живот. Комичните обстановки и другите женски облици трансформират романа в занимателна, лятна и стилна история, разказана с динамичност в изрече и забележително възприятие за комизъм “, споделя Георги Връбчев.

„ Жените на другите “ е занимателен разказ за взаимна деликатност, шумни празненства и разкош, криптовалути и акции, изменничества и амнистия, в който женската хубост и разсъдък са луксозната причина за всичко.

Георги Връбчев е прочут на читателите с умеенето си да построява мощни и запаметяващи се женски и мъжки персонажи, в които вплита разнообразни човешки добродетели. Като същински занаятчия на словото, той не поучава своите читатели с гръмки изречения, а ги оставя да извлекат най-хубавото от всяка история.

Поради тази причина е чест посетител в разнообразни литературни формати в цялата страна, като
първата среща „ Музика, страсти и мотивация “, в която взе участие по покана на на проф. доктор Валентин Василев от „ Фондация за развиване на прочувствената просветеност “ и районна библиотека „ Димитър Талев “ – гр.Благоевград.

„ Докато работя, чувам музика. Това смъква напрежението, отстранява умората, бори напрежението у мен. Създава ми някакъв необикновен уют – музиката ме добавя, стимулира, развлича, успокоява “, добавя още Георги Връбчев – създател на четири книги и притежател на няколко интернационалните награди от влиятелни литературни състезания в Италия и Израел.

Корицата на романа „ Жените на другите “ е по дизайн на Фиделия Косева.

За Георги Връбчев:



Сниимка: Станислав Геров

Георги Връбчев е роден в гр. София, като приключва приблизително обучение в ЕГ „ Бертолт Брехт ” – гр. Пазарджик, а по-късно придобива компетентност „ Право “ в юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ”. Работи като нотариус. Автор е на книгите „ Някъде...там...някъде ” (2008), „ Акорди ” (2021), „ Ерик: Сказание за силата “ (2022). Пише както прозаичност, по този начин и лирика, член е на Съюза на българските писатели. Георги Връбчев е създател на текста за песента „ Тервел ” от албума „ Великите владетели ” на група „ Епизод “, както и на стихотворението „ На Майка България ”, включено в италианския лиричен алманах „ L`attesa ”/„ Очакване ”, публикуван през 2012 година. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР