Писателят Георги Господинов определи последната си книга, „Всичките наши тела”,

...
Писателят Георги Господинов определи последната си книга, „Всичките наши тела”,
Коментари Харесай

Георги Господинов за последната си книга: След нея трябва да се мълчи

Писателят Георги Господинов дефинира последната си книга, „ Всичките наши тела”, като книга, след която да се мълчи.

В Художествената изложба в Созопол Георги Господинов към този момент показа сборника със свръхкратки разкази „ Всичките наши тела”. В книгата са събрани 103 свръхкратки истории, както ги назовава създателят.

Имаме потребност мълчим малко след време на прекомерно говорене, това са истории, след които има празно пространство, изясни в ефира на bTV Георги Господинов. По думите му по-човешко е да има пауза след всичките ни приказки, пауза в която да се съберем и малко да се върнем към себе си.

По-лесно е да си ядосан и нервен в сравнение с преклонен. Да си преклонен изисква повече просвета и мощ на характера, счита още Георги Господинов.

Последната книга на създателя е приключена през януари в Ню Йорк, където той печели една от най-престижните писателски стипендии в света, стипендията на Нюйоркската социална библиотека.

Свръхкратките истории на Господинов са смешни и неуместни, меланхолни и иронични по едно и също време - жанр, който разпознаваме безпогрешно от „ Сляпата Вайша”, „ Естествен роман”, „ Физика на тъгата”. Георги Господинов е притежател на премията Аполон Токсофорос 2005.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР