Писателят е директор на проекта за ИИ и геополитика в

...
Писателят е директор на проекта за ИИ и геополитика в
Коментари Харесай

На какво може да ни научи космическата надпревара от Студената война относно ИИ

Писателят е шеф на плана за ИИ и геополитика в Института за социална политика Бенет, Кеймбриджкия университет и създател на ''

НАСА шефът Бил Нелсън счита, че светът е в нова „ галактическа конкуренция “. Голяма част от институциите за национална сигурност, както и доста софтуерни водачи считат, че също сме в „ конкуренция във въоръжаването с ИИ “. Комбинацията наподобява плашеща – призракът на Студената война на първото сигурно преследва същински вярващите във второто. Но извличайки поучения от онази ера, не би трябвало да се стопираме на нововъведенията, които сложиха човек на Луната, а по-скоро на интернационалните правни и дипломатически достижения, които подсигуряваха, че това няма да се трансформира във война.

Президент Смелата визия на Джон Ф. Кенеди за проучване на космоса стартира като агитационен трик, предопределен да покаже американската мощност. Но осъден от кубинската ракетна рецесия, Кенеди, ястребът от Студената война, в последна сметка насочи упоритостите си към държавничество.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР