Пируващият на тежки маси френски президент Емануел Макрон предизвика яростна

...
Пируващият на тежки маси френски президент Емануел Макрон предизвика яростна
Коментари Харесай

Франция настръхна срещу Макрон - пирува, докато фермерите стачкуват

Пируващият на тежки маси френски президент Емануел Макрон провокира гневна вълна в обществените мрежи. Държавният глава и брачната половинка му Бриджит бяха посетители на блестяща церемония в Стокхолм по покана на кралското семейство. Снимките от обилната вечеря провокираха стихия в обществените мрежи – до момента в който Макрон вечеря в замък, протестиращите фермери ядат и нощуват на автомагистралата.

На фрагменти от формалното събитие се виждат публично облечените Еманюел и Бриджит Макрон, които седят паралелно до кралското семейство на Швеция. Домакините им пък са облечени в цялостни регалии – дамите са с обсипани с диаманти корони и обилни рокли, мъжете носят на гърдите си ордени. Всички те се радват на страхотна и богата вечеря, която включва и доста френски ястия за гостите. 

След появяването на фотосите потребителите в обществените мрежи безусловно избухнаха. Много от тях започнаха да споделят фрагменти за съпоставяне – какво прави Макрон сега и какво се случва във Франция.

„ Докато Макрон и жена му се любуват на „ обилна церемония вечеря “ в двореца в Стокхолм, фермерите пекоха наденици на открит огън на средата на автомагистралата край Париж “, написа консуматор. Много французи пишат, че визитата на френския президент в Швеция е „ спонсорирана с парите на данъкоплатците “.

„ Докато фермерите се активизират, Макрон вечеря с кралските особи на Европа. Това не е разкъсване на връзката с действителността. Това е политическо предпочитание да покаже, че въобще не го е грижа за френския народ “, разяснява френският народен представител Антоан Льомен онлайн.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР