Пиротехнически средства от категория F2 и F3, както фойерверки, пиратки

...
Пиротехнически средства от категория F2 и F3, както фойерверки, пиратки
Коментари Харесай

Глоба грози гърмящите с фойерверки в София извън позволения 8-часов диапазон

Пиротехнически средства от категория F2 и F3, както фойерверки, пиратки и бомбички могат да се употребяват на Нова година от 18.00 ч. на 31 декември до 02.00 ч. на 1 януари. Изключение се прави, в случай че авансово е подадена поръчка за тяхната приложимост към районна администрация, която би трябвало да даде позволение.

Това напомни ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, представен от Българска национална телевизия.

Нарушителите подлежат на санкция, като за физически лица тя варира от 500 лева до 2000 лева, а за юридически- от 3000 лева до 10 000 лева

Припомняме, че от 1 март тази година по решение на СОС на територията на Столична община.

През ноември а като причина уточни че това към този момент е уредено в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, в който се показва, че началниците на районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, а не районните кметове издават разрешенията за потребление на пиротехника и упражняват надзор в това отношение. 

Столична община реши да апелира решението на Административния съд, като се чака мнението на Върховния административен съд.

Дотогава фойерверките сред блоковете са неразрешени.
 Защо е рискова пиротехниката за животните?
Защо е рискова пиротехниката за животните?

Налице са няколко по-евтини и по-приятни за всички алтернативи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР