„Пирогов“ възобновява Националната си програма „Детско здраве“ на 4 юни.

...
„Пирогов“ възобновява Националната си програма „Детско здраве“ на 4 юни.
Коментари Харесай

Проф. Шивачев: Пирогов възобновява програмата Детско здраве

„ Пирогов “ възобновява Националната си стратегия „ Детско здраве “ на 4 юни. Това заяви пред Българска национална телевизия проф. Христо Шивачев, заместник-директор и шеф на Клиниката по детска хирургия в незабавната болница.

По думите му цялата информация ще бъде ще бъде качена на уеб страницата на „ Пирогов “ и всеки, който се интересува, ще има достъп до нея.

„ Имаме потенциала да прегледаме всички деца, никой няма да бъде върнат “, сподели той.

Кампанията няма да бъде единствено в София. Идеята е тя да бъде изнесена и в обитаемоте места, където има потребност от лекари, тъй като се знае, че има дефицит на педиатри и на други експерти, стана ясно от думите му.

„ Ще отидем там, където имат потребност от нас “, сподели проф. Шивачев.

Той изясни, че програмата е ориентирана към предварителната защита, тъй като е значимо да има профилактика и проблемите да бъдат откривани навреме. „ Две години родителите водеха децата си единствено при остри положения, имунната им система спадна по време на Коронавирус рестриктивните мерки, защото средата стана по-стерилна “, сподели още заместник-директорът на незабавната болница.

Проф. Шивачев разяснява и тематиката за настоящата заболеваемост при децата.

„ Пролетните вируси са настоящи сега при децата. Децата по принцип си боледуват обикновено – заради сезона и сезонния грип. Мисля, че се върнахме в един естествен темп отвън ковид “, изясни експертът и прикани когато има терзание, да се потърси консултация с доктор, с цел да бъдат спокойни родителите.

По думите му, като цяло България попада в европейските параметри на детската смъртност и у нас има едно много положително детско опазване на здравето.

„ Проблемът с педиатрите е доста огромен като компетентност, само че решаването му е въпрос на държавна политика и доста взаимни старания “, акцентира проф. Шивачев.

Той бе безапелационен, че коронавирусът е направил проблемите в опазването на здравето задоволително забележими, с цел да стартира да се приказва за тях.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР