Пирогов не е на загуба, тя е на печалба. Вътрешният

...
Пирогов не е на загуба, тя е на печалба. Вътрешният
Коментари Харесай

Румен Христов: Пирогов не е на загуба, тя е на печалба

" Пирогов " не е на загуба, тя е на облага. Вътрешният одит е директно зависещ на министъра. Няма одит на Сметна палата, няма одит на Финансовия одитен надзор на Министерството на финансите. Всичко е политика. Политиката във всеки бранш се извършва от хора, които споделят вижданията в изпълняващото болшинство.

 

Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на " Денят ON AIR ".

Той уточни, че тази година имаме рекорден бюджет за опазване на здравето от 8,2 милиарда лева

" Между първо и второ четене ще се създадат доста рационални оферти от наша страна. Това, което ни тормози най-вече, е дефицитът от 3%. Ще създадем 40-50 милиарда лева дълг, който ще бъде стихотворец от нашите деца и внуци, поколението, което идва след нас. 5 милиарда лева рента всяка година. Ще намерим рационални решения. Това, което е значимо за страната, ще бъде разисквано и от двете групи. Ще държим за по-консервативен бюджет ", съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили.

" Виждам запаса и буфер, който финансовият министър желае да употребява - към финансовите разноски. Купува се успокоение с задължения ", разяснява Христов.

На въпрос по кое време би трябвало да падне дерогацията, той отговори, че това би трябвало да се случи час по-скоро. По думите му диалозите са започнаха септември, а тогава са участвали и представители на " Лукойл Нефтохим ".

" Очевидно е, че се търси опция да се избута решението за дерогация при момента на промяна на премиера, когато ще бъде Мария Габриел. Да може, в случай че нещо се случи при цената, да се случи по време на нейното ръководство ", сподели Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него можем да употребяваме опита на Италия - от този миг до самата продажба да имаме представител, който да поеме оперативното управление на рафинерията.

" Има някакви количества в " Лукойл " и в складовете, нямам доверие да има земетресения ", предвижда Христов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР