„Пирогов“ не е бърза помощ. Не е работа на специалистите

...
„Пирогов“ не е бърза помощ. Не е работа на специалистите
Коментари Харесай

„Пирогов“ не е бърза помощ

„ Пирогов “ не е спешна помощ. Не е работа на експертите от болничното заведение да напущат кабинетите си и да оказват незабавна помощ. Това съобщи шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

В студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия той разяснява проблема с блъснатия мъж в региона на болничното заведение.

Съществуващите наредби регламентират кой има право да оказва спешна помощ, а болничното заведение не разполага с належащо за задачата съоръжение. Мястото на случая е натоварено кръстовище и това не е първият сходен случай. В момента пациентът е настанен в лечебното заведение в тежко положение с черепно-мозъчна контузия и кръвоизлив. Мъжът е под лекарско наблюдаване, посочи проф. Асен Балтов.

Той разяснява, че от 1 октомври започва докторски триаж, посредством който двама експерти с по 12-часови наряди ще насочват пациентите към кабинетите. Лекарите ще бъдат на входа на болничното заведение и един от двамата ще може да иде до мястото на произшествието, с цел да види случая. Така ще има подготвеност по най-бързия метод да се реагира.

Специалистите ще правят консултация, само че няма да имат право да правят действия по пренасяне при положение на сходни произшествия. „ На ден минават по хиляда пациенти в болничното заведение, по този начин ще се вкара ред в хаоса “, уточни шефът на „ Пирогов “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР