Пилотиран полет доМарс най-вероятно ще бъде осъществен през 30-те години

...
Пилотиран полет доМарс най-вероятно ще бъде осъществен през 30-те години
Коментари Харесай

НАСА: Първият пилотиран полет до Марс вероятно ще е през 30-те години на нашия век

Пилотиран полет до Марс най-вероятно ще бъде сбъднат през 30-те години на този век, откакто бъде основана инфраструктурата за сходна експедиция, съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн , представен от ТАСС.



Ръководителят на американското галактическо ведомство направи тази прогноза по време на конференция, обвързвана с сполучливото кацане на галактическия уред " ИнСайт " ( InSight ) на Марс .

 
" Вероятно пилотиран полет до Марс ще бъде вероятен през 30-те години, и това е много упорит график ", съобщи Джим Брайдънстайн .
The United States is committed to sending humans to Mars.
— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) " Преди това би трябвало да се придвижим до Луната и това е нашата първостепенна задача, утвърдена от президента на Съединени американски щати . Там би трябвало да изградим устойчива конструкция за достъп в космоса с присъединяване на хора и потреблението на автоматизирани устройства за кацане на Луната . Едва по-късно ще би трябвало да създадем интернационална коалиция, с цел да осигурим резистентен достъп до Луната. На този стадий ще изпълним оценката на техническите решения и на рисковете, свързани с полетите до Марс и въздействието им върху физиологията на индивида ", добави шефът на НАСА .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР