Пилотът Йосиф Христов, който приземи селскостопански самолет в оризова нива

...
Пилотът Йосиф Христов, който приземи селскостопански самолет в оризова нива
Коментари Харесай

Проговори пилота, който приземи самолет в оризова нива

Пилотът Йосиф Христов, който приземи селскостопански аероплан в оризова равнища край Пазарджик предишния петък, даде изявление за „ Тази Сутрин ” по БТВ.

Ето по какъв начин разказа той случая:

„ Самолетът летеше обикновено. Наобед взех решение да пусна още малко тор и да си потеглям. Както си вървеше, обаче машината, внезапно шумът в мотора изчезна. Бях заставен да изправя крилата, губех височина и нямах друго избор, с изключение на ориза, нямаше по какъв начин да предпочитам вляво и вдясно.

Приземих се, само че оризът е влажен, с 50-70 см тиня и вода. Двигателят беше с 80—90 км в час, самолетът докосна ориза, в идващия момент спря за 2-3 секунди, завъртя се бързо и аз увиснах надолу. Излязох през кабината, всичко от самото кацане във водата до излизането ми да е траяло 4-6 секунди.



Нямам пояснение коя е повода за случилото се. Машината може и да е остаряла, само че бе в изрядно положение. Аз работя с този механик дълги години и му имам вяра.

През 1982 година имах сходен случай в Судан, когато още нямах опит. Тогава отчасти отхвърли мотора и малко се въртеше витлото. Наложи се да изхвърля останалия разтвор за напръскване, желаех да се добера по-бързо до летището и на половин километър от него кацнах. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР