Пилотът от Формула 1 - Серхио Перес, остава в отбора

...
Пилотът от Формула 1 - Серхио Перес, остава в отбора
Коментари Харесай

Серхио Перес остава в отбора на Ред Бул до 2024 г.

Пилотът от Формула 1 - Серхио Перес, остава в тима на Ред Бул до 2024 година Мексиканецът е подписал нов контракт, който ще го задържи в австрийския отбор за още два сезона.

След като се причисли към екипа в края на 2020 година, мексиканецът се наслаждения на най-успешния си сезон във Формула 1. Перес завоюва 190 точки и приключи на четвърто място в генералното класиране при водачите. Този сезон включваше победа в Гран при на Азербайджан и още четири подиума.

32-годишният мексикански водач, който сега заема трето място в шампионата на водачите, е на път да усъвършенства достижението си през тази година. След единствено седем приключени надпревари от сезона, Перес събра 110 точки и четири подиума, в това число първия полпозишън за мексикански водач в Гран при на Саудитска Арабия. Също по този начин той забележителна победа в Гран при на Монако. Благодарение на нея той усъвършенства броя на успехите на сънародника си Педро Родригес и стана най-успешният мексиканец в историята на F1.

„ Това беше невероятна седмица за мен. Спечелването на Гран при на Монако е фантазия за всеки водач. Радвам се да разглася, че ще продължа да работя в тима до 2024 година Гордея се, че съм член на този екип. Сега се усещам изцяло вкъщи си. Работим доста добре дружно. Отношенията ми с Макс, както на пистата, по този начин и отвън нея, несъмнено ни оказват помощ да вървим още по-напред. Натрупахме голям подтик като тим. Това се вижда през този сезон. Вълнувам се да видя до каква степен ще ни води в бъдеще “, показа самият Серхио Перес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР