Пилотът от академията на Ферари Оли Беарман спечели своята трета

...
Пилотът от академията на Ферари Оли Беарман спечели своята трета
Коментари Харесай

Беарман с фантастична трета победа за сезона във Формула 2

Пилотът от академията на Ферари Оли Беарман завоюва своята трета победа за сезон 2023 във Формула 2, откакто победи в главното съревнование на пистата „ Каталуния “ край Барселона, на която се организира седмият кръг за годината.

Британският играч на Према започва от полпозишъна и показва освен ужасно движение, само че и доста добра работа с гумите на Пирели. Той съумя да изкара първите 13 от 37 обиколки с меките смеси на италианската компания, след което спря в бокса, с цел да премине към хард.

При връщането си на трасето Беарман бе притиснат от Енцо Фитипалди (Карлин) и Тео Пуршер (АРТ), които бяха спрели малко по-рано. Британецът обаче резервира хладнокръвие и не разреши на нито един от двамата да го изпревари.

След това всички те трябваше да си проправят път през трафика от водачите, които бяха заложили на различната тактика. Беарман не срещна особени усложнения в това мъчно начинание, а същото се отнася и за Фитипалди. Големият губещ от тази фаза на надпреварата бе Пуршер, който бе застигнат и изпреварен от Аюму Иваса (ДАМС) и Джак Дуън (Виртуози), до момента в който тримата бяха в трафика.

Финалните стадии на надпреварата също бяха доста вълнуващи, защото в тях спечелилият от вчерашния спринт Фредерик Вести (Према) и Виктор Мартинс (АРТ) си проправяха път през колоната, откакто стартираха с хард и приключиха със софт. Мартинс съумя да стигне до третото място на финала зад спечелилия Беарман и Фитипалди, до момента в който Вести приключи пети, откакто не съумя да се оправи с Иваса.

Точки от днешното съревнование взеха още Дуън, Пуршер, Денис Хаугер (МП Моторспорт), Артур Леклер (ДАМС) и Ричърд Вершоор (Ван Амерсфоорт), които допълниха топ 10.

В генералното класиране водач с актив от 110 точки остава Вести, втори с пасив от 11 пункта е Пуршер, а тройката с закъснение от 28 точки добавя Иваса. С успеха си през днешния ден Беарман се изкачи на четвъртото място в подреждането със 70 пункта на своята сметка.

Сезон 2023 във Формула 2 продължава след месец с двете надпревари на пистата „ Ред Бул Ринг “ в Австрия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР