Пилотът на Suzuki Алекс Ринс усеща, че дебютната му победа

...
Пилотът на Suzuki Алекс Ринс усеща, че дебютната му победа
Коментари Харесай

Ринс е убеден, че първата му MotoGP победа ще дойде скоро

Пилотът на Suzuki Алекс Ринс усеща, че дебютната му победа в MotoGP е единствено въпрос на време. Испанецът се качи за повторно на подиума този сезон – тъкмо толкоз, колкото завоюва и Маверик Винялес с Yamaha. Ринс обаче имаше усложнения с представянето си на някои от пистите през сезона, защото ги пропусна предходната година поради множеството травми, които получи. В допълнение към гения му и ритъма, който подхвана Ринс, тимът продължава да развива мотора и шасито.
“I saw Marc do it and I thought, ‘Why not?!’” - @Rins42

The Spaniard pulled one of the moves of the race on @marcmarquez93 - and then there was THAT save#MotoGP | #DutchGP https://t.co/8WipuXErd1 pic.twitter.com/UP5hSTaHGv
— MotoGP™ (@MotoGP) July 2, 2018
" След Катар ние сме много бързи на всички писти. Бях кадърен да карам с лидерската група на няколко трасета, само че направих няколко неточности и катастрофирах през сезона. Сега се старая да бъда по-спокоен, изключително в Холандия, където Suzuki бяха подготвили нов мотор. Той предлага по-висока скорост и това в действителност ни оказа помощ на вършиме прави. Мисля, че всичките надпревари, които предстоят, ще бъдат сполучливи за нас. Ще дам всичко от себе си това да стане. Карбоновото шаси също бе ново. Чувствам се доста комфортно на него ", разкри Алекс Ринс след триумфа си на " Асен ".

До второто място обаче младият водач не е стигнал елементарно. Ринс разказва Гран При на Холандия като най-трудното съревнование в кариерата си. " Беше необикновено. Още нямам думи. Това бе най-трудното ми съревнование в MotoGP. Опитах се да задържа ритъма си ".

Най-запомнящият миг на Ринс от Холандия е тънкият миг, когато сред него и първенеца Марк Маркес се стигна до контакт. " Успях да го изпреваря, което беше пъклен сложна работа, а малко по-късно той още веднъж мина пред мен и си споделих, че това е фантастично съревнование ".
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР