Пилотът на Ред Бул - Макс Верстапен спечели състезанието за

...
Пилотът на Ред Бул - Макс Верстапен спечели състезанието за
Коментари Харесай

Верстапен триумфира в Монако и измести Хамилтън от върха

Пилотът на Ред Бул - Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Монако. Нидерландецът започва от първа позиция след проблемите на Шарл Льоклер и по този начин записа втора победа за сезон 2021.

Втори на малко повече от девет секунди финишира Карлос Сайнц (Ферари), а трети остана Ландо Норис от отбора на Макларън. Четвърти и пети останаха съотборникът на Макс Серхио Перес и Себастиан Фетел с Астън Мартин.

Световният първенец Люис Хамилтън остана едвам 7-и, откакто поради неприятната си подготовка нямаше опция да започва от по-предна позиция, а по-късно загуби и още позиции, тъй че това бе доста неприятен уикенд за него.

Това значи, че той загуби водачеството в шампионата, откакто взе единствено 7 точки и има 101, до момента в който Макс добави 25, с цел да събере 105 след 5 кръга.

Още преди самия старт на надпреварата щета в скоростната кутия принуди Шарл Льоклер, който трябваше да стартира от полпозишън, да прибере болида си в бокса и трябваше да започва от алеята пред боксовете. Няколко минути по-късно обаче публично стана ясно, че младият монегаск няма даже да започва конкуренцията, откакто той излезе от болида си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР