Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен спечели днешната Гран При

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен спечели днешната Гран При
Коментари Харесай

Верстапен: След изпреварването на Хамилтън нямаше кой да ме спре

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен завоюва днешната Гран При на Малайзия без особени проблеми. 20-годишният холандец се оправи бързо с полситъра Люис Хамилтън от Мерцедес и поведе колоната. При отсъствието в челото на стартиралия от последна позиция Себастиан Фетел и отпадналия му съотборник от Ферари още преди старта Кими Райконен, Макс предстоящо стигна до първата си победа през 2017 година.

"Още след старта колата беше доста бърза. Видях, че Люис страда от липса на сцепление, и съумях да го настигна след старта и да не му разреша да се откъсне напред. След това още при първата ми офанзива нещата се получиха и съумях да поведа колоната. От този миг до финала нямах повече проблеми и нямаше кой да ме спре. Благодаря на всички в Ред Бул, те ми дадоха феноменална кола през днешния ден ", показа щастливият победител Верстапен.

"Победата идва в доста положително време. Всички в отбора я заслужаваха, тъй като в множеството надпревари от началото на сезона ме преследваше доста неприятен шанс и в малко от тях въобще съумях да финиширам. Благодаря на татко ми и на цялото ми семейство, които са до мен от началото на кариерата ми ", приключи навършилият през вчерашния ден 20 години холандец.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР