Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън опроверга думите на директора на

...
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън опроверга думите на директора на
Коментари Харесай

Хамилтън се дърпа за нов договор с Мерцедес

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън опроверга думите на шефа на тима във Формула 1 Тото Волф, че е доста покрай подписването на нов контракт, съобщи ДПА.

По-рано през седмицата Волф разгласи, че новият контракт на седемкратния първенец във Формула 1 с Мерцедес е „ въпрос на дни, не на седмици ”, като даже акцентира, че работи доста подновяването със звездата на отбора да се случи преди Гран при на Канада през уикенда. 38-годишният Хамилтън охлади ентусиазма на управлението в Монреал. „ Няма какво да кажа за контракта. Ще стане, когато и в случай че стане. Може да стане идната седмица или след месец, към този момент не се тормозя ”, сподели британецът.

След надпреварата в Барселона Тото Волф беше почертал, че новият контракт е въпрос на среща „ половин час на кафе ” с Хамилтън, който печели по 50 милиона $ на сезон, само че контрактът му изтича след 6 месеца. Хамилтън към този момент се срещна с Волф ден след Гран при на Испания, като двамата прекараха дружно известно време и в Ню Йорк през седмицата за водачът да остане във Формула 1 и след 40-ия си рожден ден. Това обаче към този момент не се случва.

Видях се с Тото няколко пъти. Имаме страхотни връзки, само че няма какво друго да кажа ”, сбит бе Хамилтън. Той въпреки всичко призна, че има някакъв прогрес за нов контракт, само че няма нищо съответно.

Люис Хамилтън не е печелил съревнование от 2021 година, когато загуби финала от Макс Верстапен с Ред Бул, а към този момент е на 83 точки зад водача в класирането на водачите през сегашния сезон. Ако в неделя Верстапен завоюва Гран при на Канада, той ще има 41 победи и ще се изравни по този индикатор с бразилеца Аертон Сена, като пред него ще бъдат единствено Люис Хамилтън (103 победи), Михаел Шумахер (91), Себастиан Фетел (53) и Ален Прост (51). Нидерландецът обаче е единствено на 25 години и Хамилтън признава, че точно той може да усъвършенства върха му.

„ Той има още дълга кариера пред себе си и е кадърен да направи това. Рекордите би трябвало да бъдат подобрявани, а той е във приказен тим. Макс прави изключителна работа и има невероятна кариера дотук. Но ние също продължаваме да работим и се надявам да се приближим до тях ”, призна Люис Хамилтън.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР