Пилотът на Макларън в сериите Индикар Пато О‘Уорд изрази своите

...
Пилотът на Макларън в сериите Индикар Пато О‘Уорд изрази своите
Коментари Харесай

Звезда на Макларън в Индикар: Формула 1 ще ни изяде ако не се променим

Пилотът на Макларън в сериите Индикар Пато О‘Уорд изрази своите терзания, че в случай че шампионатът не се промени в най-скоро време той ще бъде „ обхванат “ от Формула 1. Както знаем в последните години Формула 1 се радва на страхотна известност в Съединените щати, а следващата година в Съединени американски щати ще има цели три старт (Маями, Остин и Лас Вегас).

Още когато бе оповестено надпреварата в Лас Вегас при започване на година част от водачите в Индикар показаха своите терзания за нашествието на Формула 1 в Америка. Като най-гласе измежду тях бе Греъм Рейхъл, който съобщи, че Индикар би трябвало да отговори на Формула 1 и да сътвори надпревари в Европа.
 В Индикар към този момент се тормозят от нашествието на Формула 1 в Съединени американски щати В Индикар към този момент се тормозят от нашествието на Формула 1 в Съединени американски щати
Сега сходно мнение изрече и О‘Уорд, който след месец ще вземе присъединяване в първата свободна подготовка преди Гран При на Абу Даби с Макларън.

„ Изстрелването на Формула 1 оказа помощ на доста серии по целия свят, в това число и Индикар. Но към този момент стигнахме точката, в която в Съединени американски щати знаят повече за Формула 1, в сравнение с за Индикар. Важно е американците да знаят и за Индикар. Да, те знаят за „ Инди 500 “, само че не и за останалите 16 надпревари, които са в шамионата.

„ Лично аз мисля, че Индикар би трябвало да се защищити и да стартира да пораства, ние би трябвало да израстнем като шампионат. Лично аз се пробвам да оказа помощ по всеки вероятен метод, просто тъй като сериите са феноменални. Но просто мисля, че в случай че не се направи нещо Формула 1 ще ни погълне “, сподели мексиканецът.

Сезон 2023 ще бъде едвам третият в историята на Формула 1, в който една страна ще одобри повече от два старта. До момента това се случи през 1982 година, когато още веднъж Съединени американски щати одобри на три пъти шампионата. Тогава стартовете бяха в Лонг Бийч, Детройт и още веднъж Лас Вегас.
 Във Формула 1 не се опасяват от „ пренасищане “ с прибавянето на Лас Вегас Във Формула 1 не се опасяват от „ пренасищане “ с прибавянето на Лас Вегас
През 2020 пък поради пандемията от ковид керванът посети три пъти Италия за надпревари на „ Монца “, „ Муджело “ и „ Имола “. Догодина трите старта в Съединени американски щати ще бъдат надлежно на 7 май (Маями), 22 октомври (Остин) и 18 ноември (Лас Вегас).

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР