Пилотът на Ферари Карлос Сайнц-младши ще пропусне предстоящото Гран при

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц-младши ще пропусне предстоящото Гран при
Коментари Харесай

Спешна операция извади Карлос Сайнц от участие в Гран при на Саудитска Арабия, сменя го 18-годишен британец

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц-младши ще пропусне идното Гран при на Саудитска Арабия във Формула 1, защото се нуждае от незабавна интервенция на апандисит, оповестиха от италианския екип.

Испанецът е изпитвал здравословни проблеми през последните няколко дни, като първоначално в тима са смятали, че причина за тях е било хранително натравяне.

Оттеглянето на Сайнц пък отваря страхотна опция за 18-годишния авариен играч на Ферари Оливър Беърман, който ще направи своя дебют във Формула 1.

Британецът Беърман e част от академията на Скудерията от 2021 година, a понастоящем той кара своята втора акция в тима на Према във Формула 2.

Младият Оливър към този момент направи своя всекидневен дебют във Формула 1 в края на предходната година, когато взе присъединяване в две свободни тренировки, в които управляваше болида на Хаас.

Любопитна детайлност е, че в утрешния ден Оливър Беърман ще се трансформира първият британец, който ще се състезава за Ферари от четвърт век насам, откакто за последно това стори Еди Ървайн през далечната 1999 година.

Припомняме ви, че, който ще се раздели с Мерцедес в края на актуалната акция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР