Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу записа най-доброто време в

...
Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу записа най-доброто време в
Коментари Харесай

Гуаню Джоу оглави класирането в края на втория ден на теста в Бахрейн

Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу записа най-хубавото време в границите на втория ден на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година.

Китаецът стигна до 1:31.610 с най-меките гуми в гамата на Пирели – С5, като той реализира своето топ достижение малко над 30 минути преди края на сесията. Времето, в което той стори това съответствува с времето от деня, в което ще би трябвало да се организира и решителната фаза на квалификацията за Гран При на Бахрейн идната седмица.

Разбира се в този миг изискванията на пистата бяха най-хубави, защото слънцето към този момент бе залязло и температурата на асфалта бе почнала да пада. Въпреки тези фактори Джоу даде време с едвам 0.040 секунди по-добро от това на Макс Верстапен, който реализира своя резултата със смесите С3, освен това в границите на първия час на следобедната сесия, когато пистата бе доста нагрята.

Третата позиция с пасив от 0.595 с гумите С3 зае новият водач на Астън Мартин Фернандо Алонсо, който прекара през целия ден зад кормилото на AMR23. Освен испанеца в хода на целия втори ден за подготовка на пистата бяха още Джоу и новобранецът на Уилямс Логан Сарджънт. За Сарджънт и Джоу сесията завърши малко преди нейния формален край, поради механически проблеми в техните коли.

Въпреки това Сарджънт бе най-активният водач в хода на днешния ден, завършвайки със 154 обиколки на своята сметка. Джоу и Алонсо направиха надлежно по 132 и 130 тура в хода на днешните осем часа и половина за подготовка. Най-големият километраж през днешния ден обаче бе за тима на Алфа Таури, чиито водачи Юки Цунода и Ник де Врийс направиха общо 159 обиколки. От тях 85 бяха направени от Цунода сутринта, а останалите 74 от Де Врийс следобяд.
 Сайнц най-бърз до обяд на втория ден на теста в Бахрейн Сайнц най-бърз до обяд на втория ден на теста в Бахрейн
Най-ниският километраж пък бе за екипа на Мерцедес, чиито състезатели Люис Хамилтън и Джордж Ръсел направиха 98 тура през днешния ден след казуса в хидравликата, който принуди Ръсел да спре на пистата 97 минути преди края на деня. Спирането на британеца бе повода и за единствения червен байрак през днешния ден, който коства почти 20 минути за подготовка на всички.
 Ръсел не чака Мерцедес да се бори за успеха в Бахрейн Ръсел не чака Мерцедес да се бори за успеха в Бахрейн
Предсезонният тест в Бахрейн завършва на следващия ден с нови 8:30 часа за подготовка, разграничени в две сесии от по 4:15 часа. Първата от тях ще стартира в 9:00 часа българско време, а втората ще започва в 14:15 часа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР