Пилот на авиокомпания Delta Airlines е осъден на 10 месеца

...
Пилот на авиокомпания Delta Airlines е осъден на 10 месеца
Коментари Харесай

С две бутилки ликьор в чантата: Осъдиха пилот, явил се пиян преди полет

Пилот на самолетна компания Delta Airlines е наказан на 10 месеца затвор за това, че се е явил на работа на шотландското летище Единбург в нетрезво положение, се показва в изказване на съда.

63-годишният американски жител Лорънс Ръсел е трябвало да бъде капитан на полет от Единбург до летище JFK в Ню Йорк сутринта на 16 юни 2023 година, само че алкохолната му проба в кръвта е надвишила разрешената норма.

След случая машината изключително се приземи в Лос Анджелис

Когато пристигнал на работа, в чантата му имало две бутилки ликьор, едната от които била на половина цялостна, заяви съдът.

Трансатлантическият полет е трябвало да бъде анулиран, а Ръсел е изгубил работата си, написа Си Ен Ен.

" Делта “ знаеше за този случай и в профил водача от работа, до момента в който организираше задълбочено следствие в съгласуваност с шотландските управляващи ", съобщи представителят на самолетната компания.

Единият не си умрял, тъй като помагал на брачната половинка си с едномесечните им близнаци

От там също по този начин се извиниха на засегнатите пасажери.

При произнасянето на присъдата съдията сподели на Ръсел: " В чантата ви бяха открити две бутилки, едната от които беше отворена и беше цялостна до половината. Тъй като бяхте облечен в униформа на водач, беше открита връзка с полицията. Служителите дойдоха скоро по-късно. Вие дадохте данните си на полицията и им казахте, че сте капитан в самолетна компания " Делта Еърлайнс ".

В Китай се смята, че хвърлянето на монети по аероплан носи шанс и подсигурява безаварийно пътешестване

Когато го попитали за отворената бутилка, водачът споделил, че е пил предната вечер, само че на сутринта, когато пристигнал на работа, се провалил на теста за алкохол.

Той бил задържан и по-късно дал кръвна проба, която също надхвърлила допустимото.

Според съда допустимата граница в Шотландия е 20 мг за пилотиране на аероплан, до момента в който границата за ръководство на автомобил е 50 мг.

Поради приключване на гориво се е наложило пожарникари да напръскат самолета с пяна

В Съединени американски щати ограничаването за водач е 0,04 централизация на алкохол в кръвта. Федералните разпореждания на Съединени американски щати не разрешават на всяко лице да извършва функционалностите на член на екипажа на цивилен полет в границите на осем часа след консумация на алкохол или когато е под въздействието на алкохол.

Според съда Ръсел е имал два предходни случая на шофиране в нетрезво положение, само че не е имал присъди.

Пилотът се е признал за отговорен, което е изиграло роля за понижаване на присъдата му от 15 месеца на 10 месеца затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР