Пилешкото месо е предпочитано от повечето домакини най-вече заради краткото

...
Пилешкото месо е предпочитано от повечето домакини най-вече заради краткото
Коментари Харесай

Груби грешки при приготвянето на пилешко месо

Пилешкото месо е желано от множеството домакини най-много поради късото време, належащо за приготвянето му. Но постоянно при готвенето му позволяваме груби неточности. Ето кои са те и по какъв начин може да ги избегнем.
Неправилно топене
Повечето домакини размразяват пилешкото погрешно. Обикновено от камерата непосредствено го поставят във фурната.
Размразете го от предния ден или използвайте микровълнова фурна. Според специалисти, след топене месото не би трябвало да се мие под течаща вода, с цел да се предотврати разпространяването на бактерии.
Предварително обезкоствяване
Костите са добър проводник на топлината и оказват позитивен резултат върху продължителността на топлинната обработка на месото. Това предписание важи и за печенето на скара.
Запазване на кожата
Кожата придава по-добър усет на месото, изключително в случай че не е доста мазна. Но тя постоянно се оказва източник на бактерии и заради тази причина е по-добре да се в профил.
 Коя част от пилето е най-добре да не ядем Коя част от пилето е най-добре да не ядем
Гастроентерологът Инна Мазко поучава да се даде желание на гърдите при избора на пилешко месо, оповестява БГНЕС. Тази част от пиле...

Добавянето на подправки
Често срещана неточност е прибавянето на подправките в последния миг. Необходимо е да ги добавите най-малко 30 минути преди топлинната обработка на месото.
Притискане на месото по време на печене
Не правете това, в случай че желаете пилешкото да резервира сочността си. Не обръщайте прекомерно постоянно месото. Задължително е то да е нарязано на тънки части.
 Ръст на сигналите за инфектирано със салмонела пилешко месо Ръст на сигналите за инфектирано със салмонела пилешко месо
Отчита се растеж на сигналите за инфектирано със салмонела пилешко месо от Полша. За това оповестиха от Агенцията по сигурност на храните....
Време за печене
Повечето домакини смятат, че пилешкото месо, без значение дали е бутче или гърди, се пече за едно и също време. Но това не е по този начин. Пилешките гърди се пекат по-бавно от останалата част на пилето.
За да не стане месото прекомерно изсъхнало, постоянно поставяйте гърдите с вътрешната страна към дъното на тавата.
Когато приготвяте пилешко месо на фурна, не забравяйте 10 минути преди края на топлинната обработка да го обърнете от другата страна.
Ако задушавате месото в тенджера, би трябвало да сте наясно, че то се прибавя първо към сгорещената лой. Едва по-късно се прибавят лукът, доматите и останалите съставки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР