Пилешко месо – кой не обича да го похапва? То

...
Пилешко месо – кой не обича да го похапва? То
Коментари Харесай

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да посолим пилешкото месо, преди да го замразим?

Пилешко месо – кой не обича да го похапва? То бива сервирано най-малко един път или два пъти в седмицата на трапезата ни. Ако ли пък приказваме за домашно такова, то изгодите от него са несравними.

Онези от вас, които имат майки или баби, грижещи се за развъждането на домашни пилета, са огромни късметлии. Те имат опцията дълго време да си похапват първокласен артикул, лишен от всевъзможни нездравословни добавки, употребявани при развъждането на купешките пилета.

В подобен случай обаче е добре да сте осведомени с един дребен трик, който нормално се ползва при замразяването на пилешко месо.
Защо е значимо да солим месото, преди да го пъхнем във фризера?
Знаете, че солта е една от най-използваните подправки. Тя е значима за нашия организъм, стига потреблението й да е рационална. В противоположен случай би имала отрицателен резултат.

 Топ доктор поучава: Не яжте тази част от пилето Топ доктор поучава: Не яжте тази част от пилето
Световноизвестният съветски гacтрoeнтeрoлoг Иннa Мaзкo cъвeтвa дa зaлoжим нa гърдитe при избoрa нa пилeшкo мeco, така кaтo тaзи чacт oт пти...

Ако посолите месото, преди да го приберете във фризера за по-продължително предпазване, вие ще му помогнете да стане доста по-вкусно, откакто го сготвите.

Солта спомага за задържане влагата в месния артикул, което в действителност способства за сочността след готвене. Освен това тази фалшификация ще редуцира времето за готвене. Няма да ви се постанова занапред да овкусявате храната, преди термичната обработка.

Знаете какъв брой безвкусни са сухите меса. Много елементарно можете да избегнете подобен краен резултат с едно нормално посоляване на пилето, преди то да бъде замразено.

Следващия път, в който решите да заредите фризера с нова партида пилешко месо, пробвайте този дребен трик и сме сигурни, че ще останете очаровани от крайния резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР