Пикът на Омикрон предстои. Окончателно въвеждат нови мерки в София.

...
Пикът на Омикрон предстои. Окончателно въвеждат нови мерки в София.
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Само 4-5% от лекарите са като Мангъров, има наплив за ваксини

Пикът на Омикрон следва. Окончателно вкарват нови ограничения в София. Как пациенти и лечебни заведения ще преминат през петата Ковид вълна? " Нашите хора, които са изработили тази методика, са се съобразили с нещата, с които се работи в Европа. За заетостта на леглата - постоянно може да се прибавят още кревати. Няма заплаха, в която една болница да изчерпа всички благоприятни условия и да не може да одобри повече заболели. Винаги могат да се трансформират кревати ", съобщи някогашният министър на опазването на здравето проф. Радослав Гайдарски в студиото на " Денят ON AIR ".

Той уточни, че не е нужно да се плашат хората, че ще пристигна миг, в който няма да могат да се одобряват заболели в интензивните отделения. И добави, че към този момент е насъбран задоволителен опит в лечебните заведения в битката с Ковид-19.

Проф. Радослав Гайдарски разяснява и опцията за отпадане на " зеления документ ".

" Проблемът със " зеления документ " стана като че ли проблем номер 1 в България. Той ще отпадне тогава, когато няма заплаха от всеобщо заразяване, когато няма да има толкоз доста заболели ", посочи гостът в студиото.

А по отношение на мнението на лекарите за имунизацията, проф. Гайдарски акцентира пред Bulgaria ON AIR, че разделяне измежду медиците няма.

" Всички сме единомислещи за това, което вършим за болните. 95% сме " за ", а 4-5% са като доцент Мангъров - пробват се да наложат своето мнение и мнение ", посочи експертът.

Според него няма да има миг в България, в който да се стигне до наложителна имунизация на популацията.

" Има напор в обособените окръзи. Хората желаят да се имунизират към този момент. Този популизъм, който се организираше от антиваксърите измежду популацията, към този момент е в интерес на имунизациите ", уверен е проф. Гайдарски.

Болниците сега не са цялостни единствено с Ковид заболели, разяснява събеседникът.

" Чувам, че джипитата плашат хората да не отиват в лечебните заведения, защото там има доста заболели. Даже някои не преглеждат заболели, а им дават препоръки по телефона. Това е безспорна неточност ", съобщи той.

В опазването на здравето е належащо да бъдат изменени доста неща, счита проф. Гайдарски.

" В никакъв случай не може да продължава тази система с клиничните пътеки. Когато имате 3-4 болести, те също би трябвало да бъдат лекувани. Това изисква средства. Никаква промяна няма да стане, в случай че в опазването на здравето не се създадат радикални промени ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР