Пиесата Федра, стъпила върху древногръцки митове и легенди, ще бъде

...
Пиесата Федра, стъпила върху древногръцки митове и легенди, ще бъде
Коментари Харесай

Митове за любовни отмъщения: Бойка Велкова за пиесата "Федра"

Пиесата " Федра ", стъпила върху древногръцки легенди и митове, ще бъде показана на сцената на Античния спектакъл в Пловдив на 29.09.2021 година Досега постановката е играна главно в спектакъл " Азарян ".

Според Бойка Велкова, режисьор и реализатор на основната роля, въпросите, поставяни в древногръцката митология, са безконечни и могат да бъдат заложени и през днешния ден.

" Добрата драматургия постоянно прави това. Един от въпросите, който можем да си зададем в забързаното си всекидневие, е за салдото сред мъжа и дамата, за мъжкото его, което би трябвало да се успокои, да бъде по-разбиращо вътрешния свят на дамата, която пък би трябвало да е по-търпелива, женствена, даваща и разбираща. Друг въпрос е кадърен ли е днешният човек да обича, или се крие зад егоизма на илюзията си. "

По нейните думи пиесата се е играла за първи път през 428 година прочие н.е. в Атина, а Античният спектакъл в Пловдив е копие на тогавашния спектакъл там.

" Тези антични легенди и митове са приказки за богове, хора и всемира, в които щастието е мимолетно. Цялата международна драматургия стъпва на тези легенди и митове. " - прецизира тя.

Сценограф на постановката е Бояна Бъчварова, а музика е на Теодосий Спасов.

" Тези текстове оказват помощ и в персоналния живот. Ако имаш очи да четеш добре текста и уши да слушаш сътрудниците си, може да стигнеш надалеч в личното си развиване " - споделя актрисата, която скоро отпразнува перлена свата с Теодосий Спасов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР